Cupa Mondială 2022: Rezultatele înregistrate duminică. Două surprize majore și un egal în derbiul serii

Cupa Mondială 2022: Rezultatele înregistrate duminică. Două surprize majore și un egal în derbiul serii

SpotMedia.ro v-a ținut la curent cu evoluția rezultatelor în cadrul partidelor programate duminică în a doua etapă a fazei grupelor de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.

O zi frumoasă la Campionatul Mondial din Qatar, o zi în care înregistrăm marele șoc al înfrângerii Belgiei cu Marocul, o altă mare surpriză este și eșecul Japoniei cu Costa Rica. Am văzut un mare cap de afiș între Spania și Germania, terminat doar la egalitate, iar Croația și-a respectat statutul de favorită, cu o victorie fermă în fața neexperimentatei Canada.

Dar iată rezultatele complete ale zilei și cronicile aferente:

Grupa E

Japonia - Costa Rica 0-1 (Fuller 81')

81' - Fuller deschide scorul cu un lob superb peste portarul Gonda de la marginea careului.

Cupa Mondială 2022: Costa Rica învinge Japonia pe final și complică grupa E

Echipele de start:

Japonia: Gonda - Yamane, Itakura, Yoshida, Nagatomo - Endo, Morita - Doan, Kamada, Soma - Ueda.
Rezerve: Asano, H. Ito, J. Ito, Kawashima, Kubo, Mechino, Maeda, Minamino, Mitoma, Sakai, Schmidt, Shibasaki, Tanaka, Taniguchi, Tomiyasu.
Costa Rica: Navas - Waston Manley, Duarte, Calvo, Oviedo - Fuller Spence, Borges, Tejeda, Torres - Campbell, Contreras.
Rezerve: Aguilera, Alvarado, Bennette, Chacon, Hernandez, Lopez, Martinez, Matarrita, B. Ruiz, Salas, Sequeira, Vargas, Venegas, Wilson, Zamora.

ADVERTISING

Arbitru: Michael Oliver (Anglia).
Stadion: Ahmad bin Ali.

Spania - Germania 1-1 (Morata 62' / Fullkrug 83')

83' - Niklas Fullkrug de la Werder dă lovitura, și el intrat recent pe gazon! 1-1, șut năprasnic de la margine de careu al atacantului de la Bremen.

62' - Alvaro Morata, abia intrat pe teren, mare inspirație din partea lui Luis Enrique, marchează din prima la colțul scurt, din careul mic, după o pasă decisivă magistrală a lui Jordi Alba.

41' - Gol marcat de Rudiger cu capul după o fază fixă, însă reușita a fost anulată de VAR, după ce s-a descoperit o poziție de offside.

Cupa Mondială 2022: Spania și Germania remizează în cel mai așteptat duel al zilei

Echipele de start:

Spania: Unai Simon - Carvajal, Rodri, Laporte, J. Alba - Gavi, Busquets, Pedri - Ferran Torres, Asensio, D. Olmo.
Rezerve: R. Sanchez, Raya - Azpilicueta, Balde, Fati, E. Garcia, Guillamon, Koke, Llorente, Morata, Pino, Sarabia, Soler, P. Torres, N. Williams.
Selecționer: Luis Enrique.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Germania: Neuer - Sule, Kehrer, Rudiger, David Raum - Gundogan, Kimmich, Goretzka - Gnabry, Muller, Musiala.
Rezerve: Ter Stegen, Trapp - Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Gotze, Gunter, Havertz, Hofmann, Klostermann, Moukoko, L. Sane, Schlotterbeck.
Selecționer: Hansi Flick.

Stadion: Al Bayt, Doha.
Arbitru: Danny Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra și Van de Vries (toți din Olanda).
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs.

Clasament grupa E: 1. Spania 4 pct., 2. Japonia 3 pct., 3. Costa Rica 3 pct., 4. Germania 1 pct.

Grupa F

Belgia - Maroc 0-2 (Sabiri 73', Aboukhal 92')

92' - Aboukahl îl execută pe portarul Belgiei, după un contraatac școală, Witsel face o mare gafă și belgienii sunt înmărmuriți pe teren. Surpriză imensă și în această grupă!

73': Într-o fază care a amintit perfect de golul anulat Marocului, Sabiri a trimis din lovitură liberă, fază fixă de pe flancul stâng, foarte aproape de tușă, direct în poarta lui Courtois. Din nou Saiss s-a aflat pe traiectoria mingii, dar acum VAR nu a reacționat. Maroc are 1-0 și total meritat!

ADVERTISING

45' - Maroc a avut un gol anulat, după intervenția VAR, pentru offside. A fost o lovitură liberă bine bătută de Zyiech, însă pe traiectoria balonului s-a aflat și Saiss, căpitanul Marocului, iar VAR-ul a considerat că acesta a influențat faza. Una asemenatoare cu cea din meciul Olanda - Ecuador, când sud-americanii au avut și ei un gol anulat fix în aceste circumstanțe.

Cupa Mondială 2022: Maroc surprinde pe toată lumea și învinge Belgia, medaliata cu bronz a ultimului turneu final

Echipele de start:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Castagne, Vertonghen - Meunier, Witsel, Onana, Thorgan Hazard - Kevin de Bruyne, Batshuayi, Eden Hazard.
Rezerve: Mignolet, Casteels, Theate, Faes, Tielemans, Lukaku, Carrasco, Mertens, Trossard, Dendoncker, Vanaken, De Ketelaere, Openda, Doku, Debast.
Selecționer: Roberto Martinez.

Maroc: Monir El Kajoui - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Ounahi, Amrabat, Amallah - Ziyech, En-Nesyri, Boufal.
Rezerve: Hamdallah, Zaroury, Sabiri, Chair, Jabrane, Aboukhlal, El Yamiq, Cheddira, Tagnaouti, El Khannouss, Benoun, Attiat Allah.
Selecționer: Walid Regragui.

Stadion: Al Thumama.

Arbitru: César Arturo Ramos (Mexic).

Croația - Canada 4-1 (Kramarici 36', 70', Livaja 43', Majer 94' / Davies 2')

94' - Majer majorează scorul, singur-singurel cu portarul, după o gafă defensivă de proporții a lui Miller.

70' - Kramarici face spectacol în această seară la Doha, încă un gol marcat de acesta, șut splendid la colțul lung din plin careu. Totul este jucat!

43' - Juranovici are o acțiune extrem de încăpățânată pe flanc, se descurcă singur, îi pasează inspirat lui Livaja, șut de la distanță în cros, la colțul lung, imparabil, 2-1!

36' - Kramarici prinde de data aceasta defensiva canadiană pe călcâie și o păcălește, șut frumos pe lângă portarul nord-american. Canada a făcut pasul în spate și plătește pentru asta!

26' - Gol anulat al Croației, Kramarici a marcat, dar jucătorul care îi oferise pasa decisivă (Livaja) era în offside, iar acest lucru s-a văzut și pe camera VAR.

2' - Alphonso Davies reia perfect cu capul după o centrare impecabilă de pe flancul drept. Croații par buimăciți de startul acesta atât de entuziasmant al canadienilor.

Cupa Mondială 2022: Croația își respectă statutul de favorită și elimină matematic Canada

Echipele de start:

Croația: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modric, Brozovic, Kovacic - Livaja, Kramaric, Perisic.
Rezerve: Barisic, Budimir, Erlic, Grbic, Ivusic, Jakic, Majer, Orsic, Pasalic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vlasic. Selecționer: Zlatko Dalic.

Canada: Borjan - Laryea, Johnston, Vitoria, Miller, Davies - Buchanan, Hutchinson, Eustaquio, Larin - David.
Rezerve: Adekugbe, Cavallini, Cornelius, Fraser, Hoilett, Kaye, Kone, Millar, Osorio, Pantemis, Piette, St. Clair, Ugbo, Waterman, Wotherspoon. Selecționer: John Herdman.

Arbitru: Matonte Cabrera (Uruguay).
Stadion: Khalifa International.

Clasament grupa F: 1. Croația 4 pct., 2. Maroc 4 pct., 3. Belgia 3 pct., 4. Canada 0 pct.

Sâmbătă, am avut parte de prima echipă calificată în optimile de finală, după victoria Franței cu Danemarca, scor 2-1, iar pe final de zi, Argentina s-a salvat în primă fază de la eliminare, câștigând cu Mexic, 2-0, însă va avea parte de un joc decisiv miercuri în fața Poloniei.

Toate partidele sunt televizate pe TVR 1.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!