Cupa Mondială 2022: Costa Rica învinge Japonia pe final și complică grupa E

Cupa Mondială 2022: Costa Rica învinge Japonia pe final și complică grupa E

Costa Rica a învins în mod surprinzător Japonia în deschiderea zilei de duminică de la Cupa Mondială 2022 din Qatar, în grupa E, în a doua fază a grupelor.

Singurul gol a venit pe final, fiind semnat de fundașul dreapta Fuller Spence, în minutul 81.

Un gol care a venit poate contrar cursului jocului, căci încă de la debutul părții secunde, Japonia a insistat, a forțat în ofensivă, ratând și 2-3 ocazii mari de gol, amintind cumva de formația care la debut învingea Germania aici în Qatar, cu scorul de 2-1.

ADVERTISING

Fuller a profitat de o minge pierdută aiurea de Yoshida în fața careului, a preluat balonul și de la marginea careului l-a păcălit cu o boltă fină pe portarul Gonda, care totuși a atins cu vârful mănușii balonul, fără să poată să-i devieze totuși decisiv traiectoria.

Japonia a mai ratat o ocazie imensă pe final, în minutul 87, când după un carambol în fața porții lui Navas, nimeni din atacul nipon nu a putut împinge mingea în plasă, deși golul părea gata făcut.

Costa Rica a avut o putere uriașă de a reveni, mai ales în plan mental, după ce la debut era distrusă de naționala Spaniei cu un oribil 7-0.

Situația în această grupă devine una foarte complicată, cu trei echipe cu trei puncte, Spania, Costa Rica și Japonia, iar duminică seara de la 21 avem marele derbi Spania - Germania, fosta finală de CM 2010 și Euro 2008. Unde arbitru de rezervă va fi chiar românul Istvan Kovacs, pentru a patra oară în această postură în Qatar.

ADVERTISING

Echipele de start:

Japonia: Gonda - Yamane, Itakura, Yoshida, Nagatomo - Endo, Morita - Doan, Kamada, Soma - Ueda.
Rezerve: Asano, H. Ito, J. Ito, Kawashima, Kubo, Mechino, Maeda, Minamino, Mitoma, Sakai, Schmidt, Shibasaki, Tanaka, Taniguchi, Tomiyasu.
Costa Rica: Navas - Waston Manley, Duarte, Calvo, Oviedo - Fuller Spence, Borges, Tejeda, Torres - Campbell, Contreras.
Rezerve: Aguilera, Alvarado, Bennette, Chacon, Hernandez, Lopez, Martinez, Matarrita, B. Ruiz, Salas, Sequeira, Vargas, Venegas, Wilson, Zamora.

ADVERTISING

Arbitru: Michael Oliver.
Stadion: Ahmad bin Ali.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!