Cupa Mondială 2022: Spania și Germania remizează în cel mai așteptat duel al zilei

Cupa Mondială 2022: Spania și Germania remizează în cel mai așteptat duel al zilei

Spania și Germania au remizat în ultimul meci al zilei de duminică de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, scor 1-1 în marele derbi al grupei E.

În duelul fostelor campioane mondiale au marcat Morata și Fullkrug, plus de amintit și un gol anulat pe motiv de offside în dreptul lui Rudiger.

Prima parte a fost poate cumva departe de afișul acestui meci ce se anunța și spera atât de spectaculos, practic o fostă finală mondială în 2010 și europeană în 2008, Spania vs Germania. Spaniolii au început mai avântat, erau echipa mai mobilă, mai vivace pe peticul de gazon din Qatar, sprijiniți și de o frumoasă galerie furia roja din tribune.

ADVERTISING

La Germania se simțea ezitarea, se simțea prudența, se resimțea mai ales pe plan psihologic șocul din debut cu Japonia, o înfrângere de pomină, scor 1-2. Cu sabia deasupra capului, nemții au ieșit greu la joc, dar și când au făcut asta au dat peste cap defensiva roșie.

Se întâmpla în minutul 40 când Rudiger, total nemarcat, relua în plasă cu capul după o fază fixă, un gol anulat însă după intervenția VAR care a văzut o poziție de offside destul de clară.

După pauză, Luis Enrique a avut o mutare și o inspirație de geniu, precum un șahist versat. L-a scos pe Ferran Torres, exasperant prin individualismul de care a dat dovadă și l-a introdus pe experimentatul Alvaro Morata. Acesta a profitat la prima pasă de mare efect dată de Jordi Alba pe flancul stâng, s-a înșurubat în careul mic, i-a luat fața fundașului care îl marca și a marcat la colțul scurt.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar, așa cum știm, Germania nu e niciodată învinsă până la final, cel puțin până nu intră tot lotul în autocar, așa cum atestă o veche butadă. Lucru dovedit și în această partidă, când Niklas Fullkrug, în minutul 83, introdus pe teren de Flick de doar 13 minute, a dat lovitura cu un șut năprasnic de la margine de careu, după ce inițial se încurcase reciproc cu colegul său de ofensivă, Musiala.

S-a terminat 1-1 după un final totuși încins, cu câteva faze în care germanii puteau da lovitura și mai tare în prelungiri. Un egal care ține în viață trupa teutonilor, care bifează primul punct de la acest Mundial. Spania e lideră cu 4 puncte și depinde doar de ea pentru calificare, în timp ce nemții sunt obligați să câștige în fața Costa Ricăi, iar Japonia nu trebuie să ia puncte cu fosta campioană mondială din 2010.

ADVERTISING

Echipele de start:

Spania: Unai Simon - Carvajal, Rodri, Laporte, J. Alba - Gavi, Busquets, Pedri - Ferran Torres, Asensio, D. Olmo.
Rezerve: R. Sanchez, Raya - Azpilicueta, Balde, Fati, E. Garcia, Guillamon, Koke, Llorente, Morata, Pino, Sarabia, Soler, P. Torres, N. Williams.
Selecționer: Luis Enrique.

Germania: Neuer - Sule, Kehrer, Rudiger, David Raum - Gundogan, Kimmich, Goretzka - Gnabry, Muller, Musiala.
Rezerve: Ter Stegen, Trapp - Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Gotze, Gunter, Havertz, Hofmann, Klostermann, Moukoko, L. Sane, Schlotterbeck.
Selecționer: Hansi Flick.

Stadion: Al Bayt, Doha.
Arbitru: Danny Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra și Van de Vries (toți din Olanda).
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!