Cupa Mondială 2022: Maroc surprinde pe toată lumea și învinge Belgia, medaliata cu bronz a ultimului turneu final

Cupa Mondială 2022: Maroc surprinde pe toată lumea și învinge Belgia, medaliata cu bronz a ultimului turneu final

Maroc a învins Belgia într-o mare surpriză a acestor Campionate Mondiale desfășurate în Qatar în această perioadă, scor 2-0 în prima partidă a zilei din grupa F.

Golurile au fost marcate în ultimele 20 de minute, de către atacanții Sabiri și Aboukhal, minutele 73 și 92.

Marocul a dovedit o dispoziție de joc foarte bună, mult curaj și multă tenacitate în fața medaliei de bronz de la ultimul Mondial, locul 2 în clasamentul FIFA, Belgia lui Roberto Martinez, o echipă cu mari pretenții și la această ediție de turneu final. Fără să impresioneze, fără să aibă mai deloc ocazii importante de gol, belgienii s-au mulțumit cu o posesie sterilă, au plimbat balonul de-a lungul și de-a latul terenului, fără să deranjeze într-un fel poarta adversă.

ADVERTISING

Toată insistența marocanilor s-a fructificat în al doilea minut de prelungire al primului mitan, când șutul direct din lovitură liberă al lui Zyiech, starul lui Chelsea, a intrat în plasa lui Courtois. Un gol anulat însă de VAR, căci căpitanul Saiss se afla pe traiectoria mingii și s-a considerat că acesta a influențat faza. Una care a semănat cu un gol anulat Ecuadorului într-un meci cu Olanda, recent, tot la acest Mundial.

Dar fotbalul a premiat echipa mai bună și mai proactivă în partea secundă, în minutul 73, atunci când Sabiri, vârful Sampdoriei, intrat de curând, de abia 5 minute, a lansat și el o torpilă din lovitură liberă, una de pe flancul stâng, din nou Saiss s-a interpus între balon și Courtois, dar acum VAR nu a reacționat și Marocul pogora liniștea printre fanii dracilor roșii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar finalul a fost unul superb pentru marocani, care au profitat de degringolada europenilor din defensivă, i-au prins pe contraatac și au mai marcat o dată, în prelungiri, minutul 92, prin Aboukahl, șut din careul mic nemilos la vinclul lui Courtois.

O victorie a unui fotbal curajos în fața unei Belgii letargică, fără idei, cumva asemenatoare ca joc și ca evoluție precum în meciul cu Canada, dar atunci norocul unui gol nemeritat al lui Batshuayi a făcut diferența.

ADVERTISING

Marocul este acum lidera grupei F, după egal cu Croația și victorie cu Belgia, având 4 puncte, unul peste Belgia. Croația are doar un punct, iar Canada este codașa cu 0. Cele două vor juca peste doar o oră, de la ora 18, în Qatar, pentru a mai simplifica puțin din ecuațiile acestei grupe.

Echipele de start:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Castagne, Vertonghen - Meunier, Witsel, Onana, Thorgan Hazard - Kevin de Bruyne, Batshuayi, Eden Hazard.
Rezerve: Mignolet, Casteels, Theate, Faes, Tielemans, Lukaku, Carrasco, Mertens, Trossard, Dendoncker, Vanaken, De Ketelaere, Openda, Doku, Debast.
Selecționer: Roberto Martinez.

Maroc: Monir El Kajoui - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Ounahi, Amrabat, Amallah - Ziyech, En-Nesyri, Boufal.
Rezerve: Hamdallah, Zaroury, Sabiri, Chair, Jabrane, Aboukhlal, El Yamiq, Cheddira, Tagnaouti, El Khannouss, Benoun, Attiat Allah.
Selecționer: Walid Regragui.

Stadion: Al Thumama.

Arbitru: César Arturo Ramos (Mexic).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!