Cupa Mondială 2022: Croația își respectă statutul de favorită și elimină matematic Canada

Cupa Mondială 2022: Croația își respectă statutul de favorită și elimină matematic Canada

Croația a dispus de Canada în ultima partidă a zilei de duminică din grupa F de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, scor 4-1.

Vicecampioana mondială en-titre s-a impus prin golurile semnate de Kramarici, o dublă, plus Livaja și Majer, iar de cealaltă parte s-a înscris pe tabelă Alphonso Davies.

Canada începea fulgerător această partidă de la Doha, de pe Khalifa International Stadium. Alphonso Davies, marele star al lui Bayern Munchen, lăsa liniștea în galeria formată din miile de croați veniți în Qatar, după lovitura sa splendidă de cap, din plin careu, după centrarea venită atât de inspirat din flancul drept, semnată de Buchanan.

ADVERTISING

Era 1-0 și Croația se vedea sub un mare pericol, cu doar un punct bifat în Cupa Mondială și cu amenințarea unui derbi cu Belgia în ultima etapă de care avea să depindă totul. Însă vicecampioana mondială s-a calmat, a început să-și ridice nivelul, iar jucătorii de mare clasă pe care îi are și-au demonstrat ușor-ușor valoarea. Poate profitând și de o ușoară cădere a canadienilor.

A fost întâi golul anulat semnat de Kramarici, pe motiv de offside, însă același Kramarici și-a luat revanșa în minutul 36, cu golul său din pasa experimentatului Perisici. Ba chiar Croația a terminatul mitanul în avantaj, după reușita splendidă a lui Livaja, șut de la distanță la colțul lung după o acțiune impetuoasă semnată de Juranovici.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și chiar dacă nord-americanii începeau iarăși mai bine jocul și în partea secundă, ratând chiar 2-3 ocazii de gol la poarta lui Livakovici, tot matura Croație a înțeles cum să răspundă mai pragmatic în ofensivă. Iar vârful lui Hoffenheim, Kramarici a ieșit din nou la rampă, cu un șut liniștit printre picioarele unui fundaș canadian în plasa porții adverse.

A urmat un final liniștit, cu o Croație calmă, care știa că și-a abjudecat cele 3 puncte, în timp ce Canada era de asemenea conștientă că este, din punct de vedere matematic, eliminată de la acest Mundial. Majer a făcut 4-1 pe final de prelungiri, după o gafă de copii de curtea școlii făcută de fundașul central Miller.

ADVERTISING

Croația și Maroc au ambele 4 puncte și sunt lidere, în timp ce Belgia are trei lungimi, iar meciul de săptămâna viitoare între belgieni și ex-iugoslavi va fi unul pe muchie de cuțit.

Echipele de start:

Croația: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modric, Brozovic, Kovacic - Livaja, Kramaric, Perisic.
Rezerve: Barisic, Budimir, Erlic, Grbic, Ivusic, Jakic, Majer, Orsic, Pasalic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vlasic. Selecționer: Zlatko Dalic.

Canada: Borjan - Laryea, Johnston, Vitoria, Miller, Davies - Buchanan, Hutchinson, Eustaquio, Larin - David.
Rezerve: Adekugbe, Cavallini, Cornelius, Fraser, Hoilett, Kaye, Kone, Millar, Osorio, Pantemis, Piette, St. Clair, Ugbo, Waterman, Wotherspoon. Selecționer: John Herdman.

Arbitru: Matonte Cabrera (Uruguay).
Stadion: Khalifa International.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!