Canada câștigă în premieră Cupa Davis

Canada câștigă în premieră Cupa Davis

Echipa masculină a Canadei a cucerit pentru prima dată în istorie Salatiera de Argint a Cupei Davis, după o finală disputată duminică la Malaga în fața Australiei.

Finala s-a terminat după doar cele două partide de simplu, ambele câștigate de canadieni în minimum de seturi. E vorba de jocul câștigat de Denis Shapovalov în fața lui Thanasi Kokkinakis, scor 6-2, 6-4 și apoi de jocul decisiv dintre Felix Auger și Alex de Minaur, locurile 6 și 24 ATP în lume. A câștigat jucătorul de top 10 destul de clar, scor 6-3, 6-4, după o oră și 42 de minute de joc.

ADVERTISING

O întâlnire care nu a mai ajuns la partida de dublu, așa cum s-a întâmplat cu ambele semifinale, câștigate dramatic de aceste două națiuni în fața Italiei, respectiv Croației.

Este primul trofeu de Cupa Davis în istoria Canadei, care mai avea doar o finală atinsă până acum. Iar Australia ratează șansa unui nou trofeu după o așteptare de 19 ani, când căpitanul nejucător de acum, Lleyton Hewitt, era pe atunci marea vedetă a celor de la Antipozi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!