Irina Begu rămâne singura româncă pe tabloul de dublu de la Roland Garros

Irina Begu rămâne singura româncă pe tabloul de dublu de la Roland Garros

Perechea româno-argentiniană Irina Begu/Nadia Podoroska s-a calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, sâmbătă, la Paris, după o victorie în trei seturi, 7-5, 3-6, 6-3, în faţa japonezelor Shuko Aoyama/Ena Shibahara.

Begu şi partenera sa au obţinut victoria după două ore şi 13 minute în faţa favoritelor numărul patru ale probei.

În primul set, niponele au condus cu 4-2, dar Begu şi Podoroska au reuşit să întoarcă scorul şi să se impună cu 7-5. Japonezele au dominat actul secund, adjudecat cu 6-3, după ce au avut 5-1 la un moment dat. În decisiv, Begu şi Podoroska s-au desprins la 4-1, după trei ghemuri consecutive, păstrându-şi avantajul break-ului până la final (6-3).

ADVERTISING

Begu şi Podoroska şi-au asigurat un cec de 29.325 de euro şi 240 de puncte WTA la dublu.

În optimi, Begu şi Podoroska vor juca împotriva franţuzoaicelor Clara Burel şi Chloe Paquet, care au dispus în turul al doilea de Raluca Olaru şi Nadia Kicenok.

Monica Niculescu, învinsă de surorile Pliskova

Perechea româno-letonă Monica Niculescu/Jelena Ostapenko a fost învinsă de cuplul ceh Karolina Pliskova/Kristyna Pliskova, cu 7-5, 1-6, 6-4, sâmbătă, la Paris, în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.

ADVERTISING

Gemenele Pliskova s-au impus după aproape două ore de joc (1 h 52 min) în faţa perechii româno-letone, cap de serie numărul 12.

În primul set, Niculescu şi Ostapenko au condus cu 2-0 şi 4-3, dar surorile cehe au avut un final mai bun, câştigând cu 7-5. Monica şi Jelena au dominat actul secund, pe care şi l-au adjudecat cu un sec 6-1. În decisiv, Karolina şi Kristyna au reuşit două break-uri, Niculescu şi Ostapenko doar unul, astfel că perechea cehă s-a impus cu 6-4.

Niculescu şi Ostapenko au fost mai bune la ambele servicii (surorile Pliskova au avut 7 duble greşeli) şi au totalizat mai multe puncte, 90-82, însă victoria a aparţinut adversarelor.

ADVERTISING

Niculescu şi Ostapenko vor primi un cec de 29.325 de euro şi 240 de puncte WTA la dublu.

Ele au ajuns în martie până în finala probei de dublu la Doha.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇