Germania și-a ales noul selecționer

Germania și-a ales noul selecționer

Antrenorul Julian Nagelsmann, care s-a despărţit în luna martie de echipa de fotbal Bayern Munchen, va fi noul selecţioner al naţionalei Germaniei, urmând să ocupe locul rămas vacant după demiterea lui lui Hansi Flick, anunţă publicaţia germană Sport Bild.

Nagelsmann, în vârstă de 36 de ani, rămas fără angajament după ce a fost concediat în mod neaşteptat de clubul bavarez, urmează să conducă Nationalmannschaft la turneul final al Campionatului European – EURO 2024, care va fi găzduit de Germania.

ADVERTISING

Sport Bild precizează că Julian Nagelsmann şi oficialii Federaţiei germane de fotbal (DFB) au convenit, în principiu, să lucreze împreună până la EURO 2024, rămânând de clarificat doar detaliile finale ale acordului. Salariul lunar pentru postul de selecţioner al Germaniei se ridică la aproximativ 400.000 de euro, conform sursei citate.

Hansi Flick a fost demis pe 10 septembrie din postul de selecţioner, după rezultatele slabe ale naţionalei germane, care a obţinut doar o victorie în ultimele cinci meciuri.

ADVERTISING

Directorul sportiv al echipei Germaniei, Rudi Voeller, a condus echipa la amicalul câştigat săptămâna trecută de Germania în faţa Franţei (2-1), însă a anunţat că nu va rămâne la cârma naţionalei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇