Flavio Briatore a fost diagnosticat cu Covid-19 şi este în stare gravă

Flavio Briatore a fost diagnosticat cu Covid-19 şi este în stare gravă

Flavio Briatore, fostul director al echipelor de Formula 1 Benetton şi Renault, a fost internat în spitalul San Raffaele din Milano după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, fiind în stare gravă, însă nu la terapie intensivă, scrie presa italiană, citată de motorsport.com.

În urmă cu câteva zile, omul de afaceri a criticat guvernul italian şi măsurile luate de acesta pentru a limita răspândirea coronavirusului. „Inima mea plânge să vadă o economie masacrată de oameni care n-au făcut nimic în viaţa lor”, a postat el pe Facebook.

ADVERTISING

Billionaire, exclusivistul clubul de noapte deţinut de Briatore la Porto Cervo în Sardinia, a fost închis pe 17 august. 63 de angajaţi ai acestui club au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19.

Briatore, care are 70 de ani, a participat de curând la un meci de fotbal cu mai multe VIP-uri, printre care antrenorul echipei Bologna, Sinisa Mihajlovic, care s-a infectat şi el cu noul coronavirus.

Deschis în 1998 de Briatore la Porto Cervo, clubul Billionaire este frecventat de milionari, fotbalişti şi membri ai jet set-ului. Billionaire are filiale la Monte Carlo, Dubai şi Marbella.

ADVERTISING

În Formula 1, Briatore a fost conducătorul echipei Benetton când Michael Schumacher a câştigat primele sale două titluri mondiale (în 1994 şi 1995) şi al echipei Renault când Fernando Alonso a obţinut titlul mondial (2005 şi 2006).

Reputaţia italianului a fost distrusă de un scandal de manipulare a rezultatelor, aşa-numitul "Crashgate". La MP al Singapore din 2008, pentru a favoriza rezultatul obţinut de Fernando Alonso şi Renault, Briatore şi Pat Symonds, directorul tehnic de atunci al echipei, i-au cerut lui Nelson Piquet Jr să se accidenteze intenţionat. Spaniolul, ajutat de o strategie improbabilă şi de alte evenimente din timpul cursei, a câştigat acel MP.

ADVERTISING

Dezvăluirea acestei informaţii, un an mai târziu, a pus capăt aventurii lui Briatore în F1.

Iată ce mai puteți citi astăzi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇