Federația Română de Gimnastică anunță când va primi Ana Bărbosu medalia olimpică de bronz

Federația Română de Gimnastică anunță când va primi Ana Bărbosu medalia olimpică de bronz

Ana Bărbosu (18 ani) va primi, vineri, 16 august, medalia de bronz pentru exercițiul din finala de la sol, de la Jocurile Olimpice 2024.

Federația Română de Gimnastică anunță că Ana Bărbosu va intra în posesia medaliei de bronz din finala de la sol, vineri, 16 august, în urma deciziei TAS de a-i acorda româncei medalia și nu americancei Jordan Chiles, deși sportiva din SUA a urcat pe podium la Paris.

Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România, şi de Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

ADVERTISING

“Gimnasta Ana Maria Barbosu va intra în posesia medaliei de bronz câştigată în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România, şi de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti, vineri 16 august, cu începere de la ora 09.30”, precizează FRG.

TAS a anunțat, luni, decizia finală în procesul în care au fost implicate Ana Bărbosu și Jordan Chiles, care și-au disputat medalia de bronz din finala de la sol, de la Jocurile Olimpice, cu câștig de cauză pentru sportiva noastră.

ADVERTISING

Românca Ana Maria Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată la începutul săptămânii trecute, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul, ceea ce a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre.

România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA a trimis contestaţia sa după termenul limită de un minut şi, în consecinţă, aceasta trebuie anulată.

Comunicat de Presă Team Romania“Gimnasta Ana Maria Barbosu va intra în posesia medaliei de bronz câștigată în finala...

Publicată de Federația Română de Gimnastică pe Marţi, 13 august 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇