Presa din SUA susține că TAS a făcut o eroare de proporții procesul în care Ana Bărbosu a primit medalia de bronz

Presa din SUA susține că TAS a făcut o eroare de proporții procesul în care Ana Bărbosu a primit medalia de bronz

Presa din Statele Unite ale Americii susține că TAS a făcut o greșeală majoră în procesul în care Ana Bărbosu și Jordan Chiles și-au disputat medalia de bronz din finala de la sol, de la Jocurile Olimpice 2024.

TAS a anunțat, luni, decizia finală în procesul în care au fost implicate Ana Bărbosu și Jordan Chiles, care și-au disputat medalia de bronz din finala de la sol, de la Jocurile Olimpice, cu câștig de cauză pentru sportiva noastră.

Totuși, americanii susțin că a existat o eroare de proporții din partea TAS. Jurnalista Christine Brennan de la USA Today susține că TAS a comis o mare gafă: a trimis mail-urile de informare la o adresă greșită, nu la cea a Comitetului Olimpic și Paralimpic American.

ADVERTISING

”Încurcăturile continuă în cazul Jordan Chiles. Am aflat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu a contactat oficialii americani potriviți în timp ce TAS se pregătea pentru apelul României de săptămâna trecută de la Paris. Ei ar trebui să notifice ambele părți și au greșit oficialii americani”, a scris Christine Brennan, pe Twitter.

Românca Ana Maria Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată la începutul săptămânii trecute, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul, ceea ce a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre.

ADVERTISING

România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA a trimis contestaţia sa după termenul limită de un minut şi, în consecinţă, aceasta trebuie anulată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇