FRG reacționează după ultima decizie luată de americani în procesul de la TAS

FRG reacționează după ultima decizie luată de americani în procesul de la TAS

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, luni, pe site-ul său oficial, că evaluează situaţia actuală după apelul Comitetului Olimpic al SUA în cazul medaliei de bronz la sol din concursul de la Jocurile Olimpice de la Paris, acordată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv gimnastei române Ana Bărbosu în dauna americancei Jordan Chiles.

„Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că Federaţia Română de Gimnastică este la curent cu poziţia emisă recent de către Comitetului Olimpic al Statelor Unite referitor la demersurile pe care aceştia doresc să le urmeze. Federaţia Română de Gimnastică, alături de partenerii săi, evaluează situaţia actuală şi vă va informa periodic cu privire la acţiunile întreprinse”, se menţionează pe site-ul citat.

ADVERTISING

FRG subliniază că va continua să apere la cel mai înalt nivel posibil interesul sportivelor române Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea.

"Având în vedere situaţia juridică sensibilă în care ne aflăm, dorim să vă informăm că poziţia noastră va fi transmisă exclusiv prin intermediul comunicatelor de presă. Facem un apel la dumneavoastră în sensul de a înţelege această situaţie şi de a ne acorda liniştea necesară pregătirii următorilor paşi pentru a ne susţine sportivele la cel mai înalt nivel posibil", precizează FRG.

ADVERTISING

Federaţia americană de gimnastică a anunţat că a făcut apel şi a depus alte dovezi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a demonstra că sportiva sa Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz obţinută în finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, informează DPA.

Românca Ana Maria Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată la începutul săptămânii trecute, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul, ceea ce a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre.

ADVERTISING

România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA a trimis contestaţia sa după termenul limită de un minut şi, în consecinţă, aceasta trebuie anulată.

Sâmbătă, Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a precizat că va respecta decizia TAS de a acorda medalia de bronz Anei Bărbosu, iar CIO a anunţat la rândul său, duminică dimineaţă, că acceptă "modificarea clasamentului de către FIG" şi va "realoca medalia de bronz" gimnastei române.

Ulterior, USA Gymnastics a informat că a trimis "o scrisoare şi dovezi video la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care stabilesc în mod concludent că solicitarea antrenoarei Cecile Landi de a depune o contestaţie a fost făcută la 47 de secunde după publicarea notei".

Organismul american a declarat că solicită revizuirea hotărârii TAS şi acordarea medaliei de bronz gimnastei Jordan Chiles, pe baza noilor dovezi.

Titlul olimpic la sol a revenit braziliencei Rebeca Andrade, învingătoare în faţa americancei Simone Biles (argint), care a plecat la rândul ei acasă cu trei medalii de aur cucerite la Paris, la individual compus, în concursul pe echipe şi la sărituri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇