Dinamo Kiev, probleme mari cu legea. Clubul lui Mircea Lucescu e bănuit de evaziune fiscală - presă

Dinamo Kiev, probleme mari cu legea. Clubul lui Mircea Lucescu e bănuit de evaziune fiscală - presă

Probleme mari în sânul echipei Dinamo Kiev, campioana Ucrainei, acolo unde se află antrenor reputatul tehnician român Mircea Lucescu.

Probleme de ordin financiar care tangentează, dacă nu mai mult, și legea, după ce presa a aflat faptul că gruparea Dinamo își achită cea mai mare parte din salarii printr-o companie de tip paravan (sau off-shore) din Cipru. Se ajungea în stadiul în care vedeta Artem Besedin, de exemplu, câștiga de chiar 155 de ori mai mult decât în actele înregistrate oficial la statul ucrainean.

ADVERTISING

Informația a fost furnizată de revista World Soccer, care, după trei săptămâni de anchetă, a revenit acum cu noi informații despre neregulile financiare flagrante descoperite la trupa din Kiev.

Clubul în alb-alabastru este de altfel și anchetat într-un dosar de evaziune fiscală, dosar deschis încă din 2019.

Revenind la cazul lui Besedin, care nu este unul singular după ancheta realizată de jurnalistul Oleg Zadernovski de la revista britanică mai sus amintită, el câștigă 45.000 de euro lunar, deși în acte el e prezentat doar cu o sumă de 155 de ori mai mică.

Dinamo Kiev e campioana en-titre a Ucrainei și a terminat anul 2021 pe locul 2 în clasament, la două puncte în spatele rivalei Șahtior.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!