Dezmăț pe bani publici: O echipă din Liga 3 vrea să-și facă stadion de 120 de milioane de euro

Dezmăț pe bani publici: O echipă din Liga 3 vrea să-și facă stadion de 120 de milioane de euro

Autoritățile dintr-un oraș care are echipă de Liga 3 se pregătesc să construiască un stadion de 120 de milioane de euro. Ar fi cel mai scump stadion construit vreodată în România, după Arena Națională.

Orașul Bacău nu mai contează pe harta fotbalului românesc, echipa din localitate este la mijlocul clasamentului în Liga 3, dar autoritățile vor să învestească o sumă colosală într-un stadion nou, conform Ziarul de Bacău.

Studiul de Fezabilitate realizat de firma Dico și Țigănaș Din Cluj-Napoca, iar următoarea arenă ar urma să aibă 20 de mii de locuri.

ADVERTISING

„Parcul M. Cancicov in suprafata de 21,2 ha poate fi dublat prin amenajarea Parcului Sportiv ce ar presupune inca 21,9 ha de spatiu verde amenajat sau destinat organizarii de evenimente artistice, culturale, sportive etc. Se poate amenaja o zona de practicare a sporturilor, o zona de organizat festivaluri si evenimente culturale, eliberand astfel Parcul M. Cancicov pentru a putea fi o oaza de liniste destinat in principal relaxarii”, se arată în studiul realizat de firma din Cluj.

Stadionul propus este dotat cu o sală de conferințe, un hotel cu restaurant, un centru SPA cu bazin de înot și terenuri de sport în aer liber pentru fotbal, handbal, baschet și tenis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!