Cupa Mondială 2022: Anglia trece de Senegal în stil de mare echipă

Cupa Mondială 2022: Anglia trece de Senegal în stil de mare echipă

Anglia a trecut într-o manieră spectaculoasă de Senegal, în ultima optime de finală a zilei de la Cupa Mondială 2022 din Qatar, scor 3-0.

Golurile britanicilor au fost înscrise de Henderson, Kane și Saka, în minutele 39, 45 și 58.

Englezii au avut oarece emoții în prima parte de la Al Khor, căci africanii au fost cei care au condus jocul, cei care au avut întăietate și au semnat și marile ocazii de gol. Totuși, după un contraatac realizat la mare artă, în minutul 39, Bellingham l-a găsit perfect în plin careu pe Henderson, iar căpitanul lui Liverpool nu a iertat și a deblocat tabela din Qatar. Iar Kane a făcut 2-0 la ultima fază de poartă, după o acțiune de mare finețe realizată de Phil Foden.

ADVERTISING

Iar partea secundă a fost doar o formalitate pentru fosta campioană mondială din 1966. Saka a marcat imediat, în chiar primul sfert de oră, tot după o fază foarte rapidă, lucrată de asemenea de Bellingham, plus Foden, aflat și el azi în zi mare.

A urmat multă liniște apoi până la final și un control sever al jocului din partea Angliei, care bifează un nou sfert de finală de Mondial, acolo unde va da piept cu Franța, marea sa rivală seculară, un meci care se anunță deja de departe incendiar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Echipele de start:

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Henderson, Bellingham - Saka, Kane, Foden.
Rezerve: Ramsdale, Pope – Alexander-Arnold, Coady, Dier, Gallagher, Grealish, Maddison, Mount, Phillips, Rashford, Trippier, Wilson. Selecționer: Gareth Southgate.

Senegal: E. Mendy - Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs - Sarr, N. Mendy, Ciss, Diatta - Ndiaye - Dia.
Rezerve: Gomis, S. Dieng – Ballo-Toure, Cisse, Diedhiou, B. Dieng, P. Gueye, Jackson, Loum, Mendy, Name, N’Diaye, P. Sarr. Selecționer: Aliou Cisse.

ADVERTISING

Stadion: Al Bayt (Al Khor).
Arbitru: Ivan Barton (El Salvador).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!