Cupa Mondială 2022: Franța trece cu lejeritate de Polonia și bifează sferturi de finală

Cupa Mondială 2022: Franța trece cu lejeritate de Polonia și bifează sferturi de finală

Franța, campioana mondială en-titre, și-a respectat statutul de favorită și a învins cu multă lejeritate Polonia, scor 3-1, în optimile de finale ale Campionatului Mondial de fotbal 2022 din Qatar.

Golurile au fost marcate de Olivier Giroud și de Kylian Mbappe, ultimul cu o dublă, în minutele 44, 73 și 90. Iar golul de onoare al polonilor a fost marcat chiar de Robert Lewandowski, din penalti, un gol practic de rămas bun al starului de la Barcelona față de Cupele Mondiale..

Francezii antrenați de Didier Deschamps au arătat multă maturitate în partida disputată pe stadionul Al Thumama, un stadion cu multe locuri goale în această după-amiază, ar trebui să observăm. Cocoșii galici au demonstrat că azi au fost cel puțin cu un nivel mai sus față de polonezi, care nici duminică nu au arătat mare lucru, precum în întregul turneu, dacă scoatem din context acel meci cu Arabia Saudită, câștigat cu 2-0.

ADVERTISING

Mbappe cu gol și pasă de gol a fost eroul serii, mai întâi în minutul 44 cu o pasă splendidă la Giroud, care din mijlocul careului nu putea rata. Și nu putea rata nici întâlnirea cu istoria, căci acum tocmai l-a depășit pe Thierry Henry și a devenit omul cu cele mai multe goluri marcate pentru naționala Franței all-time.

Iar cu un sfert de oră înainte de final, după un contraatac purtat în mare viteză, Dembele l-a găsit pe Mbappe la margine de careu. Acesta a șutat năpraznic spre vinclu, fără nicio speranță pentru portarul Szczesny.

ADVERTISING

Victorie așadar pentru Franța, care pe final a făcut și spectacol, cu încă un gol la vinclu semnat de Mbappe, dublă azi pentru el, de acum golgheterul Cupei Mondiale, cu 5 reușite la activ. Meciul s-a terminat și cu un penalti primit de Polonia, după un henț făcut de Upamecano la un corner. A bătut Lewandowski, a ratat prima dată, dar portarul Lloris nu avea măcar un picior pe linia porții. La reluare, Lewa și-a luat revanșa și cel mai sigur a marcat pentru ultima sa dată la vreo Cupa Mondială.

Francezii acum așteaptă deznodământul din al doilea meci al serii, Anglia vs Senegal, putându-ne aștepta cel mai probabil la un duel istoric în sferturile de finală, între cele două rivale de secole.

ADVERTISING

Echipele de start:

Franța: Lloris (cpt) – Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembele, Griezmann, Mbappe – Giroud.

Rezervele: Areola, Mandanda – Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Pavard, Saliba, Thuram, Veretout. Selecționer: Didier Deschamps.

Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Krychowiak – Kaminski, Zielinski, Szymanski, Frankowski – Lewandowski (cpt).

Rezervele: Grabara, Skorupski – Bednarek, Bielik, Grosicki, Gumny, Kedrzejczek, Milik, Piatek, Skoras, Swiderski, Szymanski, Wieteska, Zalewski, Zurkowski. Selecționer: Czeslaw Michniewicz.

Arbitru: J. Valenzuela (Venezuela).

Stadion: Al Thumama (Doha).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!