Marcelo Bielsa va fi următorul selecționer al unei naționale de top, eliminată deja de la Cupa Mondială - presă

Marcelo Bielsa va fi următorul selecționer al unei naționale de top, eliminată deja de la Cupa Mondială - presă

Cunoscutul și reputatul antrenor Marcelo Bielsa va fi următorul selecționer al unei naționale renumite, ce a dezamăgit însă la această ediție de Cupă Mondială, fiind eliminată încă din faza grupelor.

E vorba de dubla campioană mondială Uruguay, care a părăsit Campionatul Mondial din Qatar încă din grupe, după doar o victorie, cea cu Ghana, din ultima etapă, scor 2-0, una venită însă tardiv.

Șefii Federației din Uruguay nu vor să îi prelungească contractul lui Diego Alonso, scadent după CM 2022, astfel că în locul său îl vor alege pe Marcelo Bielsa, preferatul uruguayenilor pentru postul de selecționer, potrivit TyC Sports.

Ultimul job al lui BIelsa a fost la Leeds United, de unde a fost demis în luna februarie. Pentru profesorul de 67 de ani ar fi o a treia experiență la o națională, după Argentina (1998-2004) și Chile (2007-2011). Cu Argentina a și devenit campion olimpic în 2004.

ADVERTISING

De-a lungul carierei, Bielsa le-a mai antrenat pe: Newells, Atlas, Club America, Velez, Espanyol, Argentina, Chile, Athletic Bilbao, OM, Lille și Leeds.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!