Marcelo Bielsa, erou în Anglia. A promovat-o pe Leeds United după o pauză de 16 ani

Marcelo Bielsa, erou în Anglia. A promovat-o pe Leeds United după o pauză de 16 ani

Marele antrenor argentinian Marcelo Bielsa a făcut o nouă minune, de data aceasta în Anglia, acolo unde a promovat-o pe Leeds United după o așteptare de peste 16 ani.

Leeds s-a întors matematic în Premier League de vineri seara, sub conducerea tehnicianului Bielsa. Jucătorii în alb supranumiți „păunii” au profitat de eșecul lui West Bromwich cu Huddersfield, scor 1-2 și astfel nu mai pot rata promovarea matematic, cu două etape înainte de final.

După o pauză de 16 ani așadar, Bielsa a fost artizanul acestei întoarceri a lui Leeds pe prima scenă a fotbalului englez. Tehnicianul din America de Sud a preluat-o pe United pe 25 iunie 2018 și iată că după doi ani a îndeplinit marele vis al fanilor.

ADVERTISING

Formația în alb poate și câștiga titlul în Championship, dacă va mai face un singur punct în ultimele două etape. În această rundă va da piept cu Derby County, duminică, în deplasare.

Povestea frumoasă de pe Elland Road

Leeds United n-a mai jucat în Premier League din sezonul 2003/2004, iar gruparea de pe Elland Road are în palmares un titlu, o Cupă, o Cupă a Ligii Angliei, două Supercupe, dar și două Cupe ale Orașelor Târguri, viitoarea Cupă UEFA, care azi se numește Europa League.

Mai trebuie spus că Leeds a jucat o finală de Cupa Campionilor, pierdută în 1975 cu Bayern, una de Cupa Cupelor, pierdută în 1973 cu Milan, dar și o alta de Cupa Orașelor Târguri, pierdută în 1967 cu Dinamo Zagreb. În 2001, Leeds a ajuns cel mai departe vreodată în Champions League, până în semifinale, pierzând atunci cu Valencia, 0-0 și 0-3.

ADVERTISING
How Marcelo Bielsa Transformed Leeds United!

Bielsa e binecunoscut pentru felul său nebun de a fi și pentru stilul său entuziasmant în care joacă echipele sale. El a impresionat la Athletic Bilbao în Primera, echipă cu care a ajuns până în finala Europa League, dar a mai bifat în carieră echipe ca Marseille, Lazio sau Lille. Are medalia de aur cu Argentina la JO 2004.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇