Cine sunt favoritele la titlu în Liga 1?

Cine sunt favoritele la titlu în Liga 1?

Liga I sau SuperLiga României mai nou este competiţia profesionistă pentru cluburi de fotbal cu experienţă în care mai multe echipe se întrec pentru titlu. Administarea Ligii I este asigurată de Liga Profesionistă de Fotbal; până în sezonul 2005-2006 o ştiam ca Divizia A, numele Liga I a rămas până în sezonul 2021-2022.

După ce sezonul 2021-2022 a avut un final aşteptat, victoria CFR Cluj, ediţia 2022-2023, începută deja din 16 iulie pare să aibă un favorit previzibil: CFR Cluj. Pentru CFR Cluj ar fi al şasele titlu adjudecat consecutiv şi încă o victorie în palmaresul său impresionant. Dacă ne uităm şi la pariurile sportive, cotele CFR Cluj sunt de 2.50. 

ADVERTISING

FCSB, candidată în fiecare sezon la titlu

FCSB vine puternic din urmă cu şanse la titlu în sezonul actual, dar şansele sale nu sunt atât de realiste din moment ce finanţatorul Gigi Becali a anunţat că nu mai investeşte atât de mult în echipă. FCSB, sponsorizată de casa de pariuri Betano, avea cotă 3.00 la pariuri şi dacă ar câştiga ar fi o victorie apărută după opt ani de pauză. Cu toate acestea, transferurile din ultima perioadă au demonstrat contrariul declarațiilor latifundiarului din Pipera. Omrani și Compagno sunt ultimii care s-au alăturat echipei roș-albastre.

ADVERTISING

Pe locul trei în topul favoritelor la titlul în Liga I este Universitatea Craiova, care avea cota de 7.00, iar după Universitatea Craiova o şansă la titlu are şi Rapid, cota sa fiind de 15.00 în medie la casele de pariuri. Alte echipe care şi-ar dori titlul sunt Farul Constanţa şi Sepsi OSK Sf. Gheorghe, cu nişte cote slabe de 20.00, respectiv 30.00 la casele de pariuri.

Care sunt echipele cu mai puține șanse de câștig?

Şanse foarte mici să ajungă să pună mâna pe titlu au FC Botoşani, UTA Arada, FC Hermannstadt, FC U Craiova 1948, FC Argeş Piteşti şi FC Voluntari.

ADVERTISING

Deşi cotele de la casele de pariuri anunţa deja câştigătorii probabili şi între cine se va juca finala Ligii I mai sunt multe meciuri de jucat şi scoruri de urmărit. Depinde foarte mult de forma echipelor, de ce se va întâmpla pe teren, de cum vor evolua meciurile din Liga I. 

Cine va reuşi să se menţină constant pe teren şi să înscrie cât mai mult, fără să primească foarte multe goluri va avea şi titlul. Este foarte important pentru favoritele la titlul să joace până în minutul 90 al fiecărei partide şi să îşi dorească cu ardoare să ajungă în finală.Nu ne rămâne decât să aşteptăm finala şi să urmărim fiecare meci din Liga I pentru a vedea dacă pariurile noastre şi cotele sunt unele realiste sau vom avea parte şi de surprize mai mari decât ne aşteptam la începutul competiţiei.