Ce spun cei de la Universitatea Craiova după pierderea titlului în Liga 1

Ce spun cei de la Universitatea Craiova după pierderea titlului în Liga 1

Preşedintele clubului Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a declarat, luni seara, la finalul partidei cu CFR Cluj, în urma căreia echipa sa a ratat titlul de campioană a Ligii I, că în sezonul viitor formaţia olteană îşi va lua toate măsurile pentru a fi mai constantă în evoluţii, astfel încât să se situeze pe prima poziţie la final.

„Asta este, în sufletul nostru ne doare, dar nu avem ce face. Trebuie să ne gândim la viitorul sezon, acum am arătat că suntem o echipă care contează în lupta pentru titlu. Probabil că pentru campionatul viitor ne vom lua toate măsurile să fim mult mai constanţi şi să câştigăm campionatul”, a declarat Cârţu.

ADVERTISING

Oficialul grupării oltene nu a dorit să comenteze evoluţia celor două echipe, menţionând însă faptul că formaţia clujeană a jucat mai bine.

"Nu vreau să intru în amănuntele meciului pentru că nu vreau să fac o analiză a jocului. Au fost mai buni, asta înseamnă că nu merge ceva. S-a simţit lipsa lui Nicuşor Bancu, e un jucător important. Când îţi lipseşte căpitanul întotdeauna poţi să ai nişte momente de cădere", a mai spus Sorin Cârţu.

Ce spune Cristiano Bergodi

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a afirmat, luni seara, la finalul meciului cu CFR Cluj, că pentru formaţia sa a fost o minune să poată ajunge să joace "finala" campionatului în care adversara s-a dovedit a fi mult mai experimentată.

ADVERTISING

"Nu, nu e un moment dificil şi nici greu. Am pierdut titlul, dar nu e problemă, a fost o speranţă pentru întreg oraşul să putem câştiga titlul. Au fost mai buni astăzi şi aşa s-a întâmplat. Nu se poate spune că au avut ceva în plus, punctul lor forte a fost fazele fixe şi am luat un gol când nu trebuia. În plus, e o echipă care are experienţă şi nu era uşor. A doua repriză ni s-au tăiat picioarele, e o echipă care are experienţă mare, noi am făcut o minune ca să ajungem până la ultimul meci şi trebuie să mulţumim băieţilor şi gata", a declarat Bergodi la finalul partidei la postul Digisport.

Antrenorul italian consideră că echipa sa nu era pregătită din punct de vedere mental să joace meciuri cu o asemenea încărcătură.

ADVERTISING

"Am început bine, dar apoi după ce am luat golul de 2-1 am avut un pic frică şi s-a văzut că nu suntem obişnuiţi să jucăm mental anumite meciuri. Am avut un pic de frică, nu era modul nostru de a juca, al treilea gol ne-a tăiat pur şi simplu picioarele, asta a fost. Ceea ce au făcut băieţii e un mare lucru, o să o luăm de la capăt anul viitor şi vom vedea ce se va întâmpla. A fost o speranţă mare să ajungi să joci cu titlul pe masă, e un lucru mare, cred eu, dar e fotbal şi se poate întâmpla orice. Era un vis important. Ei nu au avut ceva în plus, dar au dat gol atunci când trebuia", a mai spus Bergodi.

CFR Cluj a obţinut al treilea său titlu consecutiv de campioană a României, după ce a învins formaţia Universitatea Craiova cu scorul de 3-1 (1-1), luni seara, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, într-un meci decisiv pentru câştigarea ediţiei 2019-2020 a Ligii I.

CFR şi-a trecut în palmares al şaselea său titlu de campioană, 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020.

Universitatea Craiova a ratat şansa unui titlu după o pauză de 29 de ani.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, luni, ca partida dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj, din etapa a 10-a a fazei play-off, să fie decisă prin prelungiri şi penalty-uri în caz de egalitate şi astfel să desemneze campioana ediţiei 2019-2020 a Ligii I.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇