Billie Jean King, nemulțumită de formatul competiției care îi poartă numele

Billie Jean King, nemulțumită de formatul competiției care îi poartă numele

Programarea competiţiei feminine de tenis pe echipe Cupa Billie Jean King împiedică cele mai bune jucătoare să se prezinte la faza finală din noiembrie, iar campioana americană care dă numele competiţiei crede că trebuie regândit calendarul, transmite Reuters.

Faza finală, cu 12 echipe participante şi premii de nouă milioane de dolari, este prevăzută la Sevilla (Spania) între 7 şi 12 noiembrie şi începe la doar două zile după finala Turneului Campioanelor de la Cancun (Mexic).

Ca urmare, poloneza Iga Swiatek (2 WTA) va rata pentru al doilea an consecutiv faza finală a Cupei Billie King Cup, în timp ce Coco Gauff (3 WTA) , campioana de la US Open, şi Jessica Pegulla (4 WTA) vor absenta din echipa Statelor Unite.

ADVERTISING

În 2022, când Swiatek a renunţat la competiţia pe echipe, poloneza a invocat timpul scurt de refacere de după Turneul Campioanelor şi a spus că ''situaţia nu este sigură pentru sănătatea'' jucătoarelor, criticând forurile tenisului pentru programul prea încărcat.

Locaţia pentru faza finală din acest an a fost anunţată în septembrie, iar Billie Jean King crede că acest anunţ atât de apropiat de startul competiţiei afectează sportul.

''Intru în pielea jucătorului şi spun: 'Vreau să ştiu programul din timp, nu să tot aştept să aflu când are loc vreunul dintre turnee. Vă puteţi imagina dacă o competiţie majoră nu-şi ştie datele? E ca şi cum nu ştim datele, dar trebuie organizat. Este în interesul întregului nostru sport şi este foarte important ca toată lumea din tenis să se gândească cu adevărat la sport şi la ce este mai bine pentru el şi pentru public, pentru oamenii cărora le pasă de el'', a spus King la un eveniment media online care prefaţează competiţia de la Sevilla.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Billie Jean King a adăugat că nu este sigură câte discuţii au avut loc cu privire la programul aglomerat, dar consideră că organele de conducere ale tenisului internaţional ar trebui să încerce să găsească un calendar mai bun.

''Aş vrea să ne aşezăm şi să încercăm cu adevărat să ne dăm seama, astfel încât toată lumea să câştige. Poate că cineva trebuie să facă un pic de compromis, dar să ne ridicăm cu toţii de la masă ca învingători şi cred că asta necesită timp, efort şi comunicare'', a opinat King, cu 39 de victorii de Grand Slam la simplu, dublu şi dublu mixt.

ADVERTISING

Conchita Martinez, campioană la Roland Garros şi Australian Open, directoarea turneului de la Sevilla, a opinat că absenţa unor jucătoare de marcă nu va afecta competiţia: ''Trebuie să ne concentrăm pe aspectele pozitive aici. Să spun sincer, când am văzut ce nume vin, m-am gândit că avem jucătoare uimitoare şi că vom vedea o competiţie grozavă''. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇