Autoritățile dezvăluie de ce au executat-o silit pe Simona Halep

Autoritățile dezvăluie de ce au executat-o silit pe Simona Halep

Directorul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, Eugen Ciorici, a dezvăluit motivul pentru care instituția pe care o conduce a executat-o silit pe Simona Halep.

Sportiva noastră a fost executată silit la începutul acestui an, dar a atacat în instanță și a avut câștig de cauză, obținând anularea deciziei.

Totuși, directorul DGRFP Galați, Eugen Ciorici, susține că Simona și-a acordat singură bonificații la care avea dreptul pentru depunerea online a declarației unice privind impozitul pe venit pe anul 2018, însă nu a achitat și toată suma pe care ar fi trebuit să o plătească.

Chiar dacă Simona Halep a avut câștig de cauză în instanță, autoritățile anunță că vor continua lupta și vor face recurs.

ADVERTISING

"După prelucrarea declarației depuse și analizarea datelor completate de către contribuabil, privind acordarea bonificațiilor pentru impozitul pe venit aferent anului 2018, nu a fost acordată bonificația pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanţă a declarației până la data de 31.07.2018, inclusiv. Neacordarea bonificației a fost motivată de faptul că nu a fost achitată în termen suma de plată pentru acordarea acesteia, respectiv diferenţa dintre obligaţia fiscală declarată aferentă veniturilor realizate în anul 2018, valoarea bonificaţiei acordată pentru plata cu anticipaţie şi suma achitată până la 15 decembrie 2018 inclusiv.

ADVERTISING

Faţă de cele prezentate şi având în vedere modul de completare al Declaraţiei unice la capitolul C - Date informative privind efectuarea plăţilor, respectiv unde valoarea bonificaţiilor prevăzute la art. 1 alin. 3 lit a şi b diminuează impozitul de plată, contribuabilul şi-a acordat singur ambele bonificaţii, achitând suma stabilită de plată din Declaraţia unică la capitolul C. Date informative privind efectuarea plăţilor, lucru ce contravine prevederilor art. 2 alin. 3 din Ordinul nr. 1369/ 2019, conform căruia ar fi trebuit să achite toată regularizarea pentru a beneficia şi de bonificaţia pentru depunere online. Facem precizarea că doamna Halep Simona a achitat după emiterea somaţiei (primul act de executare silită) diferenţa de plată, deşi a continuat în instanţă demersurile pentru a-i fi restituită suma, considerând că era îndreptăţită să beneficieze de ambele bonificaţii. De asemenea, vă comunicăm faptul că decizia instanței nu este definitivă, motiv pentru care urmează a se promova următoarea cale de atac", a spus Ciorici, potrivit Viața Liberă.

ADVERTISING

Luna trecută, Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF Constanța și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.

Judecătoria Constanța i-a dat dreptate Simonei în acest proces, după ce ANAF Constanța a decis să o execute silit pe dubla campioană de Grand Slam, căreia i-au fost imputate sume pe care nu trebuia să le plătească.

Potrivit sentinței Judecătoriei Constanța, Simona Halep va primi înapoi suma de 178.364 RON, dar și dobânzile aferente.

Conform datelor de la dosar obținute de SpotMedia.ro, ANAF Constanța o obligase pe Simona să plătească în plus 58.491 reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate, dar și 119.873 RON drept impozit pe venit aferent declarației unice.

Totodată, ANAF a fost obligată să plătească și cheltuielile de judecată în valoare de 5.300 de lei, plus onorariul avocatului Simonei.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!