Topul surprinzător în care Simona Halep a fost inclusă de WTA

Topul surprinzător în care Simona Halep a fost inclusă de WTA

S-au dus vremurile în care jucătoarele în vârstă dominau categoric tenisul feminin. În ultima vreme vedem tot mai clar schimbul de generații, iar Simona Halep este considerată deja una dintre veterane.

Astfel, Simona a fost inclusă pe locul 3 într-un top al WTA privind cele mai în vârstă jucătoare care au câștigat un turneu în acest sezon.

Sportiva noastră avea 28 de ani, 11 luni și 19 zile când a câștigat turneul de la Roma. Cea mai în vârstă jucătoare care a câștigat un turneu în acest sezon a fost Serena Williams, la Auckland, la 38 de ani, 3 luni și 18 zile. Vika Azarenka este a doua veterană din acest top, prin titlul de la New York, obținut la 31 de ani și 29 de zile.

ADVERTISING

De asemenea, Simona s-a impus la Praga când avea 28 de ani, 10 luni și 15 zile, iar la Dubai avea 28 de ani, 4 luni și 26 de zile.

La polul opus, cea mai tânără campioană din acest sezon a fost Iga Swiatek, care avea 19 ani și 3 luni când s-a impus la Roland Garros.

Simona Halep a împlinit în această toamnă 29 de ani și a mărturisit că s-a gândit și la retragerea din tenis.

Totuși, sportiva noastră spune că va mai juca cel puțin 2-3 ani.

"Sinceră să fiu, m-am gândit și la retragerea din tenis, dar simt că pot mai mult. Sunt foarte motivată pentru al 3-lea Grand Slam. Eu spun că mai sunt 2-3 ani în care mai pot să joc. Sunt motivată să văd cât pot să mai stau în top 10 WTA. Atunci când o să ies din top 10 WTA, cred că o să trag pe dreapta", a spus Simona în acest an, într-un podcast BT Talks.

ADVERTISING

Simona Halep a pătruns în top 10 WTA în ianuarie 2014 și de atunci nu a mai ieșit niciodată.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!