Alex Corneschi, cel mai bun român la Maratonul București: ”M-am simțit puțin obosit muscular și am tratat cu calm toată cursa”.

Alex Corneschi, cel mai bun român la Maratonul București: ”M-am simțit puțin obosit muscular și am tratat cu calm toată cursa”.
Alex Corneschi trece linia de finish de la Maratonul București 2023.

Alex Corneschi a fost cel mai bine clasat român la Maratonul București, care a avut loc duminică, 15 octombrie, cu start din centrul Capitalei.

Corneschi a trecut linia de finish după 2h23min02s și s-a clasat pe locul 2 la nivel general, după marocanul Chaboud Mohamed (2h17min19s). Anul trecut, Corneschi a fost primul român care a câștigat Maratonul București, devenind și campion național la proba de maraton, după 2h15min58s.

”A fost un antrenament bun pentru Campionatul Balcanic ce va fi la Atena peste o lună. M-am simțit puțin obosit muscular și am tratat cu calm toată cursa”, a declarat Alex Corneschi pentru spotmedia.ro.

ADVERTISING

Românul are în plan calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

”Mai am de muncă (n.r. pentru calificarea la JO) și sper ca în primăvară să reușesc una, două curse bune”, a mai spus Corneschi.

Atleții se pot califica prin două modalități la Jocurile de la Paris: 50% dintre ei în ordinea timpilor obținuți la un concurs de maraton în care au îndeplinit baremul olimpic, care este 2h08min10s. Restul se pot califica în baza clasamentului mondial. În prezent, Alex Corneschi se află pe locul 419 mondial la proba de maraton.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat fiind ce notă și-ar acorda pe o scară de la 1 la 10 din punct de vedere al vârfului de formă în care s-a aflat la Maratonul București, Alex Corneschi a apreciat că a fost la maximum 7.

”Nu am avut un an foarte reușit, toamna a fost încărcată de competiții. Aș zice că m-am aflat la un maximum 7 din 10„ a spus Corneschi.

În urmă cu două săptămâni Corneschi a participat la Campionatul Național de Maraton, care a avut loc la Timișoara. A fost în poziția de a-și apăra titlul național obținut în 2022, la București, dar a pierdut în fața lui Alexandru Soare, 2:22:11 vs 2:22:50.

ADVERTISING

Maratonul București a strâns la start, la toate probele, peste 16.000 de alergători.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇