Vești bune: Suntem pregătiți să ne vaccinăm, avem un tren care duce până la Aeroportul Otopeni și o surpriză de Moș Nicolae

Vești bune: Suntem pregătiți să ne vaccinăm, avem un tren care duce până la Aeroportul Otopeni și o surpriză de Moș Nicolae

Luminița de la capătul tunelului este atât de aproape încât parcă putem s-o atingem! Strategia de vaccinare antiCovid a fost finalizată, așa că tot ce avem de făcut este să stăm cuminți acasă, să petrecem Sărbătorile în familia restrânsă și să mai avem doar ”puțintică răbdare”.

Dacă totul merge conform planului, spre sfârșitul verii chiar ne vom putea bucura de noul tronson de cale ferată și de trenurile care ne duc la aeroport și, de acolo, direct spre vacanța mult visată.

Între timp, din confortul casei noastre, putem urmări alături de cei mici spectacolul ”Motanul Încălțat”, surpriza pregătită în acest weekend de Opera Națională București special pentru Moș Nicolae.

ADVERTISING

Totul despre vaccinarea antiCovid

Subiectul acestui sfârșit de săptămână a fost strategia de vaccinare antiCovid.

După îndelungi consultări cu specialiștii, s-a pus cap la cap tot ce trebuie făcut ca această campanie să se poată desfășura la standarde europene. Cel puțin pe hartie, la acest moment.

Astfel, am aflat când, cum și unde ne vom putea vaccina și în cât timp se estimează că ne vom putea întoarce, atât cât mai e posibil, la ce era ”înainte”.

ADVERTISING

Din 12 decembrie vom putea merge cu trenul spre Aeroportul Henri Coandă din București

Lucrările de modernizare a liniei CFR care asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost finalizate în proporție de 100%, iar primele trenuri de călători vor circula începând din 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021.

Astfel, 72 de trenuri vor circula 24h/24h. Astfel se termină situația ridicolă în care ne aflam până acum. Pentru că o linie de tren care pleca din Gara de Nord spre aeroport exista, doar că respectivul traseul se oprea în câmp, la o fostă haltă. De acolo, călătorul trebuia să ia un microbuz pentru a ajunge la aeroport. La fel și invers. Iar trenul mai și oprea în vreo două gări, pe parcurs!

ADVERTISING

Era incomod și dura mult (și pentru că linia avea un singur fir și un tren nu putea pleca din haltă în cazul în care o garnitură pornise deja pe calea ferată, din sens opus).

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/posts/3977325535635618

Motanul încălțat se vede online de Opera Națională București cu ocazia Sfântului Nicolae

În așteptarea lui Moș Nicolae, Opera Națională București propune copiilor o poveste cu tâlc și îi invită în lumea basmelor pentru a viziona împreună „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 17:00.

Povestea motanului năzdrăvan ce folosește nenumărate trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru și film, ci și pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇