Motanul încălțat și Tosca, transmise online de Opera Națională București cu ocazia Sfântului Nicolae

05.12 - Motanul incaltat.cdr

Opera Națională București va transmite online spectacolele „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu și „Tosca” de Giacomo Puccini, cu ocazia zilei Sfântului Nicolae, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.  

Cele două lucrări celebre vor fi transmise online pe site-ul instituției, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube a Operei Naționale București, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB

În așteptarea lui Moș Nicolae, propunem copiilor o poveste cu tâlc și îi invităm în lumea basmelor pentru a viziona împreună „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 17:00. 

ADVERTISING

Povestea motanului năzdrăvan ce folosește nenumărate trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru și film, ci și pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

Spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, pe 6 decembrie de la ora 19:00

Opera Națională București rezervă seara de 6 decembrie, de la ora 19:00 unei creații muzicale cu parfum puccinian. Spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, este o invitație lirică a uneia dintre cele mai pasionale și tragice povești de dragoste.

ADVERTISING

„Tosca” este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste „roller coaster” în care iubirea, lăcomiea, crima și intriga politică se împletesc perfect.

Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu și-a pierdut farmecul  nici după mai bine de un secol de la premiera mondială.

06.12 Afis Tosca.cdr

Înregistrările vor fi disponibile în site-ul oficial al instituției, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB;  fiind accesibile publicului doar pe durata difuzării fiecărui spectacol. 

ADVERTISING

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, spotmedia.ro, Ziarul Metropolis,  Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇