Vești bune: Avem un orizont de timp pentru revenirea la normalitate

Vești bune: Avem un orizont de timp pentru revenirea la normalitate

Revenirea la normalitate este tot ceea ce ne dorim după un an dificil pentru fiecare dintre noi. Vestea bună de astăzi este că medicii deja devin optimiști și ne spun că momentul se apropie.

Între timp, cercetătorii avansează cu vaccinul, dar și cu soluții alternative. Una dintre ele pare a fi spray-ul nazal, care ne duce cu gândul la vaccinul nazal antigripal, recent intrat și pe piața românească.

Desigur, un motiv de speranță ne dă și Marea Britanie, care anunță că de săptămâna viitoare începe vaccinarea anti-Covid.

ADVERTISING

Iată principalele vești bune de astăzi, în cazul în care le-ați ratat:

Un spray nazal împotriva COVID-19

Cercetători de la Universitatea din Pennsylvania (nord-estul SUA) încearcă, împreună cu compania Regeneron Pharmaceuticals, să dezvolte un spray nazal care să protejeze de COVID-19.

Ideea este bazată pe principiul terapiei genice introducând prin nas şi gât material genetic în anumite celule care ca răspuns să producă anticorpi puternici pentru a împiedica contaminarea cu noul coronavirus.

Cercetătorii speră ca spray-ul va obliga celulele nazale atinse să producă anticorpi ai Regeneron şi să blocheze astfel orice contaminare cu SARS-CoV-2 pe căile respiratorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe de altă parte, efectele secundare ar putea fi mai mici decât în cazul vaccinurilor pe punctul de a fi aprobate.

Prima țară care începe vaccinarea

Marea Britanie a devenit, miercuri, prima ţară din lume care a aprobat spre utilizare vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania americană Pfizer, în colaborare cu partenerul său german BioNTech, care va putea fi administrat începând cel mai devreme de săptămâna viitoare.

ADVERTISING

Deși Uniunea Europeană nu apreciază graba cu care se desfășoară lucrurile în Regat, noi putem să privim către ce se întâmplă în Vest cu speranță.

Medicii încep să vorbească despre momentul revenirii la normalitate

Autoritățile își propun ca până la mijlocul verii să fie vaccinați împotriva Covid aproximativ 15 milioane de români, ceea ce înseamnă 60-70% din populație.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid în România, Valeriu Gheorghiță, a declarat că abia apoi se poate vorbi despre o revenire în condiții cât se poate de sigure la normalitate.

„Ceea ce ne dorim e o campanie care să funcționeze neîntrerupt și care să permită vaccinarea unui număr mare de persoane într-o anumită perioadă de timp, pentru ca undeva după mijlocul verii, spre toamnă, să atingem un număr de 10-15 milioane de persoane vaccinate, lucru care ne-ar asigura procentul de 60-70% din populație vaccinată, ceea ce s-ar asocia cu o scădere importantă a transmiterii virusului și o limitare a pandemiei.

Acest lucru ne creează perspectiva unei reveniri în condiții cât se poate de sigure la normalitate”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇