Astăzi aflăm că Spitalul Județean Neamț puternic afectat de incendiu va avea, prin bunăvoința celor de la asociația Dăruiește Viață, o secție modulară ATI cu 16 paturi.
De asemenea, spitalele europene vor începe să fie dezinfectate, în curând, de roboți.
Nu în ultimul rând avem detalii despre încă un vaccin european, care vine cu avantajul unui transport mai facil.
Donație: Spitalul Judeţean Neamț primește o secţie ATI
Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” intenţionează să doneze Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ o secţie ATI modulară cu 16 paturi, a anunţat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.
„Viitoarea Secţie ATI este compusă din 32 de containere, cu 16 paturi în total şi va veni dotată cu aparatură ultramodernă, cu staţie de oxigen mobilă şi un spaţiu destinat ambulanţelor care vor deservi unitatea sanitară mobilă”, a scris preşedintele CJ Neamţ.
În acest moment, la SJU Piatra-Neamţ există doar două paturi ATI amenajate într-un salon lângă Unitatea de Primiri Urgenţe, unde pacienţii care necesită terapie intensivă sunt stabilizaţi şi apoi sunt transferaţi la alte spitale.
Comisia Europeană va trimite în spitalele europene 200 de roboţi
Comisia Europeană a anunţat luni că va pune la dispoziţia spitalelor europene 200 de roboţi pentru dezinfectare, bugetul specific fiind de până la 12 milioane de euro.
„În cadrul eforturilor sale continue de a combate răspândirea coronavirusului şi de a pune echipamentele necesare la dispoziţia statelor membre, Comisia a lansat achiziţionarea a 200 de roboţi pentru dezinfectare care vor fi livraţi spitalelor din întreaga Europă.
În ansamblu, un buget specific de până la 12 milioane de euro este disponibil prin Instrumentul de sprijin de sprijin de urgenţă (ESI)”, a informat CE.
Vaccinul Oxford e mult mai ieftin şi mai uşor de transportat
Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford are o eficiență de 70% în prevenirea infectării cu COVID-19, arată rezultatele testării la scară largă.
Aceasta este a treia și cea mai importantă etapă de testare privind eficiența unui vaccin.
BBC relatează că anunțul este ”o reușită”, dar și ”o dezamăgire”, după ce vaccinele Pfizer și Moderna au arătat o eficiență de 95%.
Totuși, vaccinul celor de la Oxford este mult mai ieftin și mai ușor de depozitat. Prin urmare, poate ajunge mai rapid în fiecare colț al lumii, față de celelalte două vaccinuri.
Citește și: