Se topește asfaltul de pe podul peste Dunăre de la Brăila (Video) Va fi refăcut și lucrările țin toată vara

Se topește asfaltul de pe podul peste Dunăre de la Brăila (Video) Va fi refăcut și lucrările țin toată vara

Asfaltul pe podul peste Dunăre de la Brăila va fi refăcut. Din nou. Este vorba despre a patra asfaltare de la inaugurarea Golden Gate-ului românesc, acum un an.

Asta în condiţiile în care asfaltul de podul peste Dunăre de la Brăila se topeşte efectiv, în aceste zile caniculare, mai ales din cauza camioanelor grele.

Prima bandă de pe sensul spre Brăila este decopertată pentru reabilitare, în timp ce banda a doua este în continuare distrusă de valurile create în asfalt.

Căldura a transformat Podul de peste Dunăre în drum off road. "Asfaltul se comportă ca o cocă"

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că lucrările de reasfaltare durează până pe 31 august.

ADVERTISING

”Asfaltul pe Podul Brăila va fi refăcut în perioada 1 iulie -31 august! Antreprenorul WeBuild a început lucrările de refacere al asfaltului aşternut pe Podul Brăilei pe sensul de mers Tulcea – Brăila, după care va continua şi pe sensul Brăila –Tulcea”, au transmis, marţi, oficialii CNAIR.

Constructorul, asocierea de firme Webuild SPA și IHI Infrastructure Systems LTD, are obligația să remedieze toate problemele apărute.

ADVERTISING

”Această intervenţie trebuie să respecte toţi parametrii tehnici şi toate normele de calitate necesare. În cadrul lucrărilor va fi refăcută hidroizolaţia din zonele afectate de operaţiunile de frezare a asfaltului aşternut anterior”, adaugă compania.

În plus, joi va avea loc o discuţie inclusiv cu acţionarul majoritar şi director general al Webuild (constructorul italian), Pietro Salini.

”Această întâlnire are ca scop clarificarea situaţiei tehnice a podului suspendat de la Brăila”, a mai precizat compania.

ADVERTISING

Un autocar cu 35 de cetăţeni ucraineni a luat foc luni, pe podul peste Dunăre de la Brăila.

Proiectat să aibă o durată de viaţă de 120 de ani, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, supranumit Golden Gate-ul românesc, a fost inaugurat pe 6 iulie 2023, cu un alai de demnitari în frunte cu Klaus Iohannis. De atunci a avut numeroase probleme, de la șuruburi nestrânse, la fisuri la structura de rezistență despre care CNAIR a spus că sunt cauzate de erori de execuție.

Podul peste Dunăre nu a fost încă recepţionat de CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea în aprilie că podul de la Brăila nu va fi recepționat până când neconformitățile existente nu vor fi înlăturate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇