Se anunță trafic de coșmar pe DN1: CNAIR ridică restricțiile de tonaj, pe perioada lucrărilor de pe Valea Oltului

Se anunță trafic de coșmar pe DN1: CNAIR ridică restricțiile de tonaj, pe perioada lucrărilor de pe Valea Oltului

Compania Națională de Administrare a Ifrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni ridicarea restricțiilor de tonaj pe DN1, pe perioada lucrărilor de pe Valea Oltului.

Traficul auto pe Valea Prahovei va fi și mai aglomerat după închiderea circulației pe Valea Oltului.

Valea Prahovei este una dintre căile ocolitoare, iar CNAIR informează că s-a luat decizia ridicării temporare a restricției de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul de drum DN1, Ploieşti (intersecţie DN1 cu DJ236) - Braşov (intersecţie DN1 cu DN1A) în zilele de marți – joi, in intervalul orar 6:00 - 22:00.

ADVERTISING

Decizia este în vigoare în perioada 8 iulie – 9 august 2024, când traficul pe Valea Oltului va fi deviat.

"Această măsură se aplică pe durata executării unor lucrări de defrișare, rănguire, dislocare de stânci periculoase, pentru realizarea lucrărilor aferente secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu - Pitești, pe tronsonul DN 7, între Boița (ieșire de pe autostradă) și Brezoi, pentru care, din considerente de siguranță a participanților la trafic, s-a impus instituirea unei restricții totale de circulație, pe timpul zilei, timp de o lună, începând cu data de 08.07.2024", transmite CNAIR.

Lucrările de defrișare a 20.000 de copaci au început luni pe Valea Oltului, iar CNAIR a publicat pe pagina de Facebook a instituției imagini.

Imagini de la lucrările de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7, pe sectorul cuprins între km. 242+600 și km. 250+000, Valea Oltului❗️#CNAIR

Publicată de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Luni, 8 iulie 2024

"Analizăm ca parte din lucrări să se facă pe timpul nopţii"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, analizează ca parte din lucrările de pe Valea Oltului să se facă pe timpul nopţii. Despre închiderea circulaţiei pe timpul zilei el a precizat că era evident că se va crea un disconfort, dar există riscul să cadă stânci peste mașini, iar viețile șoferilor ar fi în pericol.

ADVERTISING

"Am văzut şi nişte imagini că au căzut nişte stânci. Totuşi, viaţa este prioritară, ca şi în cazul drogurilor. Cred că dreptul la viaţă este primul drept pe care îl avem", a spus şeful Executivului.

"Împreună cu domnul Grindeanu, analizăm ca parte din lucrări să se facă pe timpul nopţii, dar unele lucrări trebuiau făcute, era evident că se va crea un disconfort. Nu putem risca viaţa şoferilor, să pice stânci pe ei", a adăugat premierul Ciolacu.

Amintim că în perioada 8 iulie – 9 august a.c., pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare.

ADVERTISING

Iată aici harta rutelor ocolitoare și alternativele pe calea ferată:

În perioada restricției de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7.30 – 8.00 și 16.30 –17.00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇