Valea Oltului se închide pentru o lună. Iată rutele ocolitoare (Hartă) și alternativele CFR

Valea Oltului se închide pentru o lună. Iată rutele ocolitoare (Hartă) și alternativele CFR

De luni, 8 iulie, se închide circulația pe Valea Oltului, în timpul zilei, între orele 06:00 și 20:00. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat mai multe rute ocolitoare ale Văii Oltului (DN7) pentru perioada în care circulaţia va fi închisă pentru defrişarea versantului. De asemenea, CFR a anunțat alternative pe calea ferată și a suplimentat trenurile.

Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:

  • Pentru relaţia Bucureşti – Veştem (Sibiu) şi retur: Bucureşti → A3 → Ploieşti  → DN1A → Braşov → DN 1 → Veştem – intersecţie cu DN 7
  • Pentru relaţia Piteşti – Braşov şi retur: Piteşti → DN73 – A3 → Râşnov  → Braşov
  • Pentru relaţia Bucureşti – A1 Simeria (precum şi zonele de vest, centru şi nord ale ţării) şi retur: Bucureşti → A1 → Piteşti → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
ADVERTISING

Totodată pentru această relaţie sunt propuse şi următoarele variante alternative:

  • Bucureşti → A1 → Piteşti → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiaşi → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • Bucureşti → A1 → Piteşti → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
  • Bucureşti → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiaşi → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • Bucureşti → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulaţia vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea şi punctul de lucru de la km 242 + 600, precum şi între Sibiu/Boiţa şi punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfăşura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

ADVERTISING

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naţionale şi judeţene din proximitatea sectorului închis circulaţiei pe DN7.

image-12

”În intervalele orare 7:30 – 8:00 şi 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localităţile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariţiei oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanţilor la trafic sau a personalului implicat în desfăşurarea lucrărilor”, au mai precizat reprezentanţii CNAIR.

ADVERTISING

Reprezentanţii CNAIR roagă participanţii la trafic să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, şi să utilizeze şi variantele de traseu propuse pe următoarele relaţii:

  • Făgăraş →DN1 → Şercaia → DN73A → Braşov şi retur
  • Făgăraş →DN1 → Şercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Braşov şi retur

Alternative pe calea ferată

De asemenea, CFR Călători anunță o capacitate dublă de transport cu trenul pentru a suplini faptul că nu se circulă rutier.

Astfel, începand de luni, 8 iulie, călătorii vor avea la dispoziție o capacitate dublă de transport față de situația actuală, în principal la trenurile de navetă în relația Râmnicu Vâlcea – Lotru – Sibiu și retur (R 2061, R 2064, RE 2012, RE 2014).

Se introduc suplimentar în circulație:

  • trenul Regio13081 cu plecare din Râmnicu-Vâlcea la ora 11.08, din Lotru la ora 12.00 și sosire la Sibiu la ora 14.15.
  • trenul R 13082, pe tronson Sibiu - Lotru: plecare din Sibiu la ora 23.40 și sosire la Lotru la ora 2.01.
  • trenul R 13083 pe tronsonul Lotru -Sibiu: plecare din Lotru la ora 20.15 și sosire în Sibiu la ora 22.30.

Trenurile suplimentare vor opriri în toate stațiile din parcurs.

„Acest program de circulație va fi definitivat în cursul zilei de luni, 8 iulie, și va asigura continuitatea pentru toată perioada în care circulația rutieră pe tronsonul Râmnicu - Vâlcea - Sibiu este parțial întreruptă din cauza lucrărilor pentru construirea Autostrăzii Sibiu - Pitești.

Urmează ca începând cu data de 9.07 să fie operate și alte modificări, în funcție de analiza fluxului de călători din data de 8.07 și de cerințele autorităților și unităților de producție locale”, a mai anunțat CFR Călători.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇