Autostrada 0 s-ar putea lega de A2 la sfârșitul lunii. Dar planurile lui Grindeanu nu sunt în grafic

Autostrada 0 s-ar putea lega de A2 la sfârșitul lunii. Dar planurile lui Grindeanu nu sunt în grafic

Un tronson din Autostrada 0, noua centură a Capitalei, care face legătura cu autostrada spre mare în zona de sud a orașului urmează să fie gata la sfârșitul acestei luni.

Lucrările la cei 10 kilometri de autostradă, din zona de sud a Capitalei, parte a lotului „Vidra-Glina”, sunt aproape gata, potrivit TVR Info.

”Vom avea lucrarea finalizată la sfârșitul acestei luni, astfel încât legătura cu autostrada A2, cea care merge spre Constanța, să fie terminată”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

ADVERTISING

Însă la celălalt capăt al autostrăzii de centură, pe lotul 3 „Joița-Bragadiru”, cu o lungime de aproape 18 km, care asigura legătura cu A1 „București-Pitești”, lucrările sunt în întârziere.

Aici, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 66%, potrivit Companiei de Drumuri. Inițial, constructorul grec a dat asigurări că lucrarea va fi gata în luna august, dar recent a avansat un nou termen: luna septembrie.

Oficialii Companiei de Drumuri speră ca Lotul 3 „Joița-Bragadiru” să fie gata măcar până la sfârșitul anului. Abia atunci șoferii vor putea ocoli Capitala prin zona de sud doar pe autostradă, de la A1 la A2.

ADVERTISING

Anul trecut, Sorin Grindeanu susţinea că este fezabil ca în vara anului 2024 să se poată circula de la Piteşti până la Constanţa doar pe autostradă, menţionând că asta înseamnă să fie gata toate cele trei loturi de pe A0 Sud şi să nu se mai intre în Bucureşti.

În noile condiții nu este clar când va fi gata întreaga autostradă de centură a Capitalei.

”În 2026 ar trebui să fie gata. Lucrurile încep să avanseze și pe lotul 1, pe zona de nord, foarte bine”, a declarat Cristian Pistol, director general al CNAIR.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇