S-a deschis aproape jumătate din semi-inelul sudic al A0, autostrada care se face cu bani UE în jurul Capitalei (Foto&Video)

S-a deschis aproape jumătate din semi-inelul sudic al A0, autostrada care se face cu bani UE în jurul Capitalei (Foto&Video)
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Un nou lot al Autostrăzii A0 a fost dat în trafic luni. Este vorba despre o porţiune între Jilava şi Popeşti Leordeni, care continuă drumul dinspre Bragadiru, deschis în decembrie.

„De astăzi ce circulă pe aproape jumătate (23,3 km) din semi-inelul sudic al A0 (52 km)!

Constructorul turc a finalizat lucrările pe încă 7 km ai A0 Sud, ceea ce face posibilă circulația în regim de autostradă între intersecțiile dintre A0 Sud și DN6, DN5 și DN4.

Acești 7 km se adaugă celor 16,3 km finalizați anul trecut între localitățile Vidra și Bragadiru.

ADVERTISING

Pe lotul 1 al A0 Sud lucrările vor continua astfel încât cel mai târziu în luna iulie să fie deschisă circulația și pe cei aproape 10 km care vor asigura legătura cu A2 (Autostrada Soarelui)", a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe Facebook.

autostrada A0
Foto: Facebook/Cristian Pistol
A0 București Sud
Foto: Facebook/Cristian Pistol

Antreprenorul pentru Lotul 1 Glina - Vidra (16,93 km) este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS. Durata contractului este de 42 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţie.

Valoarea contractului se ridică la 830,68 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Live A0

De astăzi ce circulă pe aproape jumătate (23,3 km) din semi-inelul sudic al A0 (52 km)!Constructorul turc a finalizat lucrările pe încă 7 km ai A0 sud, ceea ce face posibilă circulația în regim de autostradă între intersecțiile dintre A0 Sud și DN6, DN5 și DN4.Acești 7 km se adaugă celor 16,3 km finalizați anul trecut între localitățile Vidra și Bragadiru.Pe lotul 1 al A0 Sud lucrările vor continua astfel încât cel mai târziu în luna iulie să fie deschisă circulația și pe cei aproape 10 km care vor asigura legătura cu A2 (Autostrada Soarelui).

Publicată de Cristian Pistol pe Luni, 15 aprilie 2024

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că promite că anul acesta se va da drumul la 147,8 km din autostrada Moldovei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Indiferent cât de mult v-aţi fi dezvoltat în interiorul judeţului, dacă nu există o interconectare cu restul ţării, cu Ardealul, dacă nu trecem Carpaţii, dacă nu avem autostradă până la Bucureşti, dacă nu avem centură de la Bucureşti către Constanţa, Oltenia, Craiova, nu deschidem ţara, iertaţi-mă (..) Moldova nu are nicio şansă”, a spus Marcel Ciolacu, la Suceava.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇