Primul transsexual devenit înalt ofițer al armatei germane

Primul transsexual devenit înalt ofițer al armatei germane

A trăit 40 de ani ca bărbat și a fost căsătorit cu o femeie. Acum se numește Anastasia, este femeie și primul transsexual avansat ca ofițer de rang înalt în Bundeswehr.

Armata l-a sprijinit în dorința sa de a deveni femeie. Considerați „un risc pentru securitate“, transsexualilor din Bundeswehr le-a fost imposibil până în anul 2000 să facă o carieră militară.

Anastasia are în subordine 700 de soldați. Schimbarea s-a produs după 20 de ani în serviciul militar.

”Afirmarea mea ca transgender nu a fost ușoară. În anii '90, când eram la școală, acest subiect nu exista. Nu puteai să cauți pe Google. Am asociat mereu cu rușinea sentimentele pe care le aveam în legătură cu identitatea mea. 'Nu o face, e greșit!' îmi spuneam. Nu cred ca în anii '90 exista vreo acceptare față de transexuali”, a declarat ea pentru Deutsche Welle.

ADVERTISING

Pe vremea când era bărbat era căsătorit și ducea o viață obișnuită, însă emoțional fusese o tortură.

”Probabil căutam un refugiu în rolul tipic masculin. Milităria m-a ajutat, dar în sufletul meu plângeam. După 20 de ani dificili am ajuns în punctul în care sănătatea mea emoțională a ajuns la pragul critic. Nu am mai vrut să trăiesc ca înainte”, povestește Anastasia.

S-a supus operației de schimbare de sex iar acum își face meseria mai departe ca femeie. Machiajul e un ritual zilnic pentru Anastasia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cea de-a doua sa soție, Samanta, a sprijinit-o de la început. Cele două s-au cunoscut înaintea operațiilor de schimbare de sex.

”Am cunoscut-o pe Ana ca femeie. Pur și simplu era o femeie cu organ sexual masculin. Dar persoana a rămas aceeași. Dacă iubești un om îl susții”, a declarat Samanta.

Transformarea în femeie nu a fost o piedică în carieră. După trei ani în funcția de comandant, Anastasia a fost promovată și a preluat conducerea batalionului apărării cibernetice a Bundeswehr.

”Din experiența mea pot spune cu certitudine un lucru. Dacă îți rămâi fidel ție și îți trăiești viața deschis vei trăi mai bine. Mama a făcut o dată observația: 'pare în sfârșit fericită'!”, a conchis Anastasia.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇