Prima maşină confiscată pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii (Video)

Prima maşină confiscată pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii (Video)

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că a fost confiscată prima maşină pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii sau demolări.

„Prima maşină confiscată vreodată în Bucureşti pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mică publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi şi aruncă deşeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, oraşele şi drumurile, viaţa. Mesajul a fost dat: nu mai veniţi în Sectorul 6 dacă nu vreţi să rămâneţi fără maşini!”, a scris primarul, sâmbătă, pe Facebook.

ADVERTISING

El a avut un mesaj şi pentru constructori - vor fi monitorizaţi cu precădere.

"Mulţumesc pentru colaborare Gărzii de Mediu, Poliţiei Naţionale Sectorul 6 şi Poliţiei Locale Sector 6. Operatorul de salubrizare, Urban SA, este autorizat să ridice deşeurile provenite din construcţii. Sunaţi la ei, sunaţi la primărie şi vă îndrumăm", a transmis Ciucu. 

Prima mașină confiscată vreodată în București pentru transport ilegal de deșeuri provenite din construcții / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mica publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi și aruncă deșeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, orașele și drumurile, viața. Mesajul a fost dat: nu mai veniți în Sectorul 6 dacă nu vreți să rămâneți fără mașini!Mai am un mesaj: constructorii vor fi monitorizați cu precădere.Multumesc pentru colaborare Garzii de Mediu, Poliției Naționale Sector 6 si Poliției Locale Sector 6. Cea mai bună reformă pe care o putem face în țara asta este să începem să aplicăm legile pe care le avem! Operatorul de salubrizare, Urban SA este autorizat să ridice deșeurile provenite din construcții. Sunați la ei, sunați la primărie și vă îndrumăm.

Posted by Ciprian Ciucu on Saturday, February 13, 2021

În același timp, Ministerul Mediului a transmis, tot pe Facebook, că și în Sectorul 5 a fost confiscat un autovehicul. Șoferul a fost amendat cu 30.000 de lei.

ADVERTISING

”Astăzi, 13 Februarie 2021, comisarii Gărzii Naționale de Mediu și polițiștii locali din sectorul 5 au suprins o autoutilitară care a depozitat ilegal deșeuri provenite din construcții (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale (...)

Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei iar autobasculanta cu care a transportat deșeurile a fost confiscată, conform prevederilor HG nr. 1061/2008 privind confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei”, a comunicat ministerul.

UPDATE: Și echipele care operează pe raza Sectorului 6 au confiscat un camion care transporta ilegal deșeuri din...

Posted by Ministerul Mediului - România on Saturday, February 13, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇