Nicușor Dan dezvăluie câţi bani i s-au cerut pentru statui şi biserici: În timpul negocierilor pe buget, am revăzut orchestra cum cântă pe Titanicul care se scufundă!

Nicușor Dan dezvăluie câţi bani i s-au cerut pentru statui şi biserici: În timpul negocierilor pe buget, am revăzut orchestra cum cântă pe Titanicul care se scufundă!

Primarul general al Capitalei a precizat, vineri dimineață, că vrea în 2021 Bucureștiul să aibă un buget realist (nu supraestimat ca în timpul administrației Firea) și să cheltuiască banii pentru a face ceva în oraș.

În plus, a mai spus Nicușor Dan, dacă va alcătui un buget realist, Primăria Capitalei va reuși să recâștige încrederea partenerilor din mediul privat, cu care să colaboreze tot în interesul bucureștenilor.

În context, Nicușor Dan a transmis că nu mai vrea să cheltuiască bani pe campanii publicitare inutile și nici să aloce bugete uriașe unor instituții.

Dar nu toate instituțiile din subordine i-au împărtășit primarului punctul de vedere.

ADVERTISING

"Știți că este o secvență în filmul Titanic în care vaporul se scufundă și orchestra cântă. Am avut această imagine de mai multe ori în minte la discuțiile cu o parte din executiv.

Vă dau un singur exemplu: au venit propuneri pentru a cheltui 25 de milioane de lei pentru noi statui în București.

Avem administrații care plătesc zeci de mii de euro pe chirii timp în care AFI (Administrația Fondului Imobiliar al PMB - n.red.) are spații, iar altele sunt închiriate pe nimica toată”, a precizat Nicușor Dan.

Puteți urmări declarația la minutul 7.00 în video:

Live de la Primaria Capitalei!

Primarul General, Nicusor Dan, face declarații de presă după dezbaterile cu directorii din instituție și reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale asupra bugetului pentru 2021.

Posted by Primăria Municipiului Bucureşti on Thursday, January 21, 2021

Din spusele lui Nicușor Dan, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement nu va primi un buget de 3 ori mai mare, în acest an, așa cum a solicitat (adică 300 de milioane de lei în loc de 100 de milioane de lei, cât i s-a alocat în anii din urmă).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De altfel, Nicușor Dan l-a dat afară, joi seara, dintr-o dezbatere despre buget pe directorul economic al ALPAB care a cerut bani ca să cumpere bănci de 5.000 de lei bucata.

Primarul general a spus că, per total, administrațiile și instituțiile din subordine au cerut cam de 3 ori mai mulți bani decât ar putea Capitala achita, în acest an. Printre marile cheltuieli cerute:

  • 25 de milioane de lei pentru statui noi (pe care Nicușor Dan susține că nu-i va acorda)
  • 28 de milioane pentru lucrări la circa 60 de biserici (pentru care se vor da niște bani, dar abia în forma finală a bugetului vom vedea câți)
ADVERTISING

Primarul general a susținut că negocierea pentru întocmirea bugetului continuă, dar că într-o primă etapă bani vor fi pentru funcționare, subvenții la transport și termoficare și pentru continuarea investițiilor începute din mandatul Gabrielei Firea.

Abia la începutul lunii mai se vor regăsi în buget și marile investiții promise de Nicușor Dan în campania electorală, cum ar fi parcările de la ieșirea din oraș.

Citește și:

Și iarna viitoare vom îngheța în case? De ce merge termoficarea din București tot mai prost, deși se înlocuiesc țevi

E haos în administrația Capitalei: Companiile municipale sunt executate silit, angajații nu au taxele plătite, datoriile sunt uriașe. Nu se știe cine va asigura anul acesta servicii vitale pentru București

Ce rămâne de pe urma companiilor municipale: O societate înființată să-i distreze pe bucureșteni se ocupă de măturat

Ce rămâne de pe urma companiilor municipale (II): În buzunarele cui au ajuns banii cheltuiți de societatea de Publicitate și Afișaj, care s-a ocupat de reclame pentru Firea

Ce rămâne de pe urma companiilor municipale (III): Compania Turistică SA - pierderi uriașe pentru bucureșteni, beneficii pentru caracatița politică

Ce rămâne de pe urma companiilor municipale (IV): Firea și-a făcut o societate de pază cu care nici instituțiile primăriei nu vor să lucreze. Are o armată de salariați și a pierdut milioane de


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇