Natura s-a dezlănțuit în Vrancea: Cel puţin 50 de gospodării dintr-o comună au fost inundate, pompierii au intervenit în mai multe zone din județ, iar pe multe drumuri circulația e restricționată

Natura s-a dezlănțuit în Vrancea: Cel puţin 50 de gospodării dintr-o comună au fost inundate, pompierii au intervenit în mai multe zone din județ, iar pe multe drumuri circulația e restricționată

Cel puţin 50 de gospodării din comuna vrânceană Bilieşti au fost inundate în urma ploilor abundente de duminică dimineaţă, astfel că mai multe persoane şi maşini fiind evacuate din calea apelor.

Potrivit ISU Vrancea, pompierii intervin în comuna Bilieşti, unde circa 50 de gospodării s-au umplut cu apă în urma precipitaţiilor puternice din ultimele ore. 3 persoane au fost evacuate din calea apelor, dar şi 10 autovehicule.

În sprijinul echipajelor care intervin la Bilieşti se deplasează o autospecială de transport persoane şi victime multiple cu 10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani.

ADVERTISING

În judeţul Vrancea e cod roşu de ploi abundente în 17 localităţi din zona de munte.

Vizate, până la ora 12.00, sunt localităţile Vizantea-Livezi, Câmpuri, Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistoreşti, Paltin, Păuleşti, Vintileasca, Andreiaşu de Jos, Negrileşti, Năruja, Valea Sării, Bârseşti şi Spulber. 

În intervalul menţionat vor fi averse torenţiale ce vor depăşi 35...40 l/mp. În zona avertizată, în ultimele zile, s-au acumulat cantităţi de apă, în medie, de peste 90...100 l/mp.

ADVERTISING

Vrancea este unul dintre cele mai afectate judeţe în urma ploilor abundente din ultimele zile. Conform celor mai recente centralizări, cele mai afectate sunt comunele Bilieşti, Reghiu, Tulnici şi Vânători.

Zeci de gospodării din aceste comune au fost inundate, iar oamenii au fost evacuaţi şi trimişi la rude, în afara oricărui pericol.

La Reghiu, 20 de gospodării sunt izolate, în comuna Tulnici, în satul Lepşa, 2 pensiuni şi 20 de case de vacanţă sunt izolate din cauza surpării unui podeţ. De asemenea, în satul Coza, 40 de locuinţe sunt izolate rutier, accesul se face doar pietonal.

ADVERTISING

Probleme sunt şi pe drumuri, mai mult sectoare de drumuri judeţene fiind închise:

  • DJ 205 D  -  km 21, ieşire din comuna Paltin spre Spulber, a fost închis de autorităţi pentru a-i feri pe şoferi de pericole;  
  • 205 D  - pe raza comunei Nereju la km 29, podul peste Zăbala, circulaţia este restricţionată;
  • DJ 204 E - este acoperit cu apă, fiind impracticabil între satul Ciuşlea, comuna Garoafa până la satul Mirceştii Vechi, comuna Vânători;
  • DJ 204 D, km 7-zona Podul Zamfirei este acoperit cu apă, fiind impracticabil.

Citește și: Cod roșu de inundații în Vrancea: Mai multe drumuri impracticabile au fost închise

De asemenea, și în alte zone din România sunt afectate de ploi torențiale: peste jumătate din țară se află duminică sub cod roșu, portocaliu sau galben.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇