Ministrul Dezvoltării promite o alternativă la DN1 pentru turiştii care merg la Braşov. Şi nu e autostrada!

Ministrul Dezvoltării promite o alternativă la DN1 pentru turiştii care merg la Braşov. Şi nu e autostrada!

Ministrul Dezvoltării promite o alternativă la Valea Prahovei pentru turişti. Este vorba despre modernizarea şi reabilitarea DJ Brădet (Braşov) – Valea Doftanei (Prahova).

Acest drum este acum în bună parte impracticabil, aşa că nu poate reprezenta o alternativă viabilă la DN1 şi DN 1A.

Însă ministrul Cseke Attila spune că modernizarea lui este obiectiv de investiţii, ca "tronson strategic".

Conform ministrului, în zilele următoare, anunţul de licitaţie publică pentru realizarea acestei investiţii va fi vizibil pe SICAP.

ADVERTISING

Vor mai trece însă cel puţin 5 ani până să avem această opţiune de mers la Braşov din Capitală. Potrivit studiului de fezabilitate, proiectarea va dura 6 luni şi execuţia lucrărilor - 4 ani.

"Se va urca în SICAP investiţia referitoare la reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean care face legătura între Brădet BV şi Valea Doftanei Prahova, o investiţie cu o lungime de peste 25 kilometri şi care va putea constitui o alternativă reală pentru DN 1, respectiv DN 1 A.

Hotărârea de guvern este de anul acesta, din februarie. Practic, acest tronson, care este clasificat ca drum judeţean, dar pe o parte însemnată este impracticabil, va deveni, prin reabilitare şi prin modernizare, o cale alternativă pentru toţi cei care vor să ajungă de la Braşov la Bucureşti şi de la Bucureşti la Braşov", a precizat Cseke Attila, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Chiar dacă va dura 5 ani, totuşi măcar există o speranţă, pentru că autostrada Ploieşti-Braşov nu pare să prindă contur prea curând, deşi este una dintre cele mai așteptate porțiuni.

Detalii găsiţi în articolul:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇