Primele contracte pentru startul construcţiei la Autostrada A7. Ciolacu se laudă cu un proiect de țară, iar Grindeanu promite să termine înainte de termen. Unde se va lucra

Primele contracte pentru startul construcţiei la Autostrada A7. Ciolacu se laudă cu un proiect de țară, iar Grindeanu promite să termine înainte de termen. Unde se va lucra

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, la Buzău, primele două contracte pentru Autostrada A7.

Unul dintre ele e pentru finanțarea a 63 de kilometri din această șosea de mare viteză, iar celălalt contract e pentru construirea primilor 28 de kilometri.

Momentan, Moldova nu are autostrăzi. Singurul drum realizat la profil de autostradă este o porțiune de 16 kilometri din centura Bacăului, inaugurată în 2020.

Pe hârtie, însă, se pregătesc 3 șosele lungi de mare viteză: A8 (Târgu Mureș – Iași – Ungheni), A 13 (Brașov – Bacău) și A7 (Ploiești – Pașcani).

ADVERTISING

Sorin Grideanu a mers marți, pe 7 iunie, la Buzău, ca să semneze un contract de finanțare, cu bani din PNRR pentru porțiunea din Muntenia a A7, lungă de 63 km.

Potrivit Ministerului Transporturilor, această secțiune de drum este împărțită în 3 loturi, astfel încât construcția ei să se poată derula cât mai eficient. Este vorba despre:

  • Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) are o lungime de 21 de km;
  • Lotul 2 (Mizil – Pietroasele) are o lungime de 28,35 de km
  • Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău) are o lungime de 13,90 km
ADVERTISING

Nu se va construi doar șosea, ci și 42 de poduri și pasaje, 4 spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare. În plus, se vor amenaja 6 noduri rutiere.

Tot astăzi, Sorin Grindeanu semnează și contractul pentru construcția primilor kilometri din această șosea de mare viteză.

„Este vorba despre Lotul 2, Mizil – Pietroasele, cu o lungime de 28,35 km și cu o valoare de 1,249 miliarde lei, fără TVA. Asocierea de constructori români și bulgari, SC Coni SRL – Trace Group, are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza construcția, care include și 20 de poduri.

ADVERTISING

Acest contract este de execuție: antreprenorii vor intra direct în faza de construcție”, a mai transmis Ministerul Transporturilor.

Ciolacu susține că autostrada e „proiect de țară”. Ce termene își asumă Grindeanu

Marcel Ciolacu, deputat de Buzău, a fost prezent la ceremonia de semnare a contractelor, alături de Sorin Grindeanu și de Lucian Bode (PNL).

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu la Consiliul Județean Buzău – 07.06.2022

Conferință de presă susținută de președintele #PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, la Consiliul Județean Buzău

Publicată de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România pe Marţi, 7 iunie 2022

„Este primul proiect de țară al coaliției PSD – PNL – UDMR (...)

Noi vorbim aici despre peste 300 de kilometri de autostradă.

Azi se semnează abia contractul pentru primul lot, urmând ca până la finele lui 2023 să se semneze toate. (...) După cum îl cunosc eu pe domnul ministru Grindeanu – pentru că suntem și prieteni foarte buni – sunt convins că vor decala cu un an”, precizat Ciolacu.

Ministrul Transporturilor și-a asumat termenul avansat de Grindeanu.

„Până la finele anului trebuie să se semneze toate cele 13 contracte pe FIDIC Roșu. Asta înseamnă că sunt contracte de execuție. Nu sunt pe FIDIC Galben, ca să fie și proiectare.

Trebuie semnate toate contractele până la finele anului, astfel încât să fie termen de execuție 4 ani și să fie gata mai repede cu un an decât borna din PNRR”, a spus Sorin Grindeanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇