Medicii Gheorghiță și Pistol nu sunt îngrijorați că a căzut Guvernul: De ce să fie soluții la autorități? Nimeni de pe Terra nu ne va scăpa de pandemie, noi ne vom scăpa!

Medicii Gheorghiță și Pistol nu sunt îngrijorați că a căzut Guvernul: De ce să fie soluții la autorități? Nimeni de pe Terra nu ne va scăpa de pandemie, noi ne vom scăpa!

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiţă, şi vicepreședintele Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, au fost întrebați, miercuri, de jurnaliști, dacă sunt îngrijorați de criza politică suprapusă pe cea sanitară.

Primul care a răspuns a fost medicul Gheorghiță, care a insistat că pandemia e o problemă medicală și oamenii trebuie să se uite spre medici pentru îndrumare.

”Nu mă îngrijorează (că a căzut Guvernul - n.red.). Trebuie să înțelegem un singur lucru: pandemia este o problemă medicală. Corpul medical e cel care în momentul de față transmite mesaje ferme de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii bolilor și de vaccinare. În medici trebuie acum să avem încredere, pentru că la ei ajungem acum la spital”, le-a spus șeful CNCAV jurnaliștilor, în conferința săptămânală de presă.

ADVERTISING

La această întrebare a vrut să răspundă și Adriana Pistol, care a subliniat că românii nu au nevoie de ordonanțe și hotărâri ca să respecte niște chestiuni esențiale: să se spele pe mâini, să respecte distanțarea, să poarte mască și să se imunizeze.

”Suntem așa de obișnuiți să vină cineva să ne spună 'fă la stânga, fă la dreapta, fă-o pe aia, pe aia nu o face'. Suntem un popor destul de inteligent, care să înțeleagă că are de făcut 2-3 chestii să se protejeze. Haideți să o facem noi, fără să așteptăm să vină cineva cu ordine, hotărâri și mai știu eu ce.

Nimeni de pe Terra nu ne va scăpa de această pandemie. Noi ne vom scăpa pe noi. Este boala noastră, printre noi, noi trebuie să scăpăm de ea împreună”, a spus vicele INSP.

ADVERTISING

Întrebată ce trebuie făcut, totuși, având în vedere că este clar că acest mesaj nu ajunge la mulți români, Pistol a răspuns: ”Să-l comunicați dvs. cât mai des. Noi trebuie să facem ceva. Nu ne plac restricțiile, nu ne plac impunerile, nici mie nu-mi plac. Hai să o facem noi, de la noi".

Ulterior, când un jurnalist a întrebat din nou dacă sunt măsuri pe care autoritățile ar trebui să le ia suplimentar, Pistol a reluat discursul.

”De ce să fie soluții la autorități? Să vină de la dvs, ca cetățean. Toți cetățenii acestei țări care se confruntă cu o situație în care viața li s-a schimbat în totalitate. Nu trebuie să vină cineva să le dea soluții. Soluțiile se află la fiecare dintre noi: masca, să mă spăl pe mâini, să nu mă duc în aglomerații, ci să mă duc să mă vaccinez. Acestea sunt soluțiile, haideți să le aplicăm”, a adăugat dr. Adriana Pistol.

ADVERTISING

Întrebat dacă ar trebui ca Biserica să facă mai multe pentru a limita răspândirea Covid, Valeriu Gheorghiță a răspuns că da și că mesajul pe care el îl așteaptă ar fi ca ”populația să aibă încredere în medici și oamenii să-și iubească mai mult aproapele”.

Iată și alte declarații făcute de cei doi în conferință: Primim RoAlert săptămânal ca să ne vaccinăm. Cum e cu doza booster la Johnson & Johnson și cine va trebui să facă 3 doze ca să aibă schema completă

Citește mai multe despre situația cauzată de Covid în România:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇