Managerul de la Victor Babeș din Timișoara se teme de incendiu şi a cerut să fie o mașină de pompieri, în permanență, la spital

Managerul de la Victor Babeș din Timișoara se teme de incendiu şi a cerut să fie o mașină de pompieri, în permanență, la spital

După ce tot mai multe incendii au izbucnit la spitalele din România în ultima perioadă, managerul de la ”Victor Babeș” Timișoara a cerut ca o autospecială a pompierilor să fie prezentă în permanență în curtea instituției.

Cristian Oancea a spus pentru News.ro că spitalul are instalații vechi, unele dintre ele chiar şi din anul 1950.

”Am făcut ieri o solicitare la ISU Timiş, pentru a ne fi alocat un echipaj de pompieri, în permanenţă, însă deocamdată nu am primit un răspuns. Din câte am înţeles, durează două-trei zile pentru a primi acest răspuns.

ADVERTISING

Avem instalaţii vechi, în unele părţi ale spitalului, chiar şi din anul 1950. În alte zone ale spitalului sunt înnoite, însă există un stres. Vrem să eliminăm acest stres şi să ne concentrăm doar pe actul medical. Am solicitat un echipaj de pompieri pentru o lună, o lună şi jumătate”, a declarat medicul Cristian Oancea, pentru News.ro.

Totodată, medicul a precizat că unitatea sanitară are autorizație pe sistemul de incendiu, dar sistemul electric este la cote înalte.

”Avem autorizație pe sistemul de incendiu, dar nu și pe clădire, aceasta fiind foarte veche. Presiunea pe sistemul electric este la cote înalte, astfel că am cerut ajutorul colegilor de la pompieri. Avem medicație pentru 7 – 10 zile, putem spune că suntem aprovizionați”, a declarat medicul Cristian Oancea, la Digi24.

ADVERTISING

Managerul de la Spitalul Victor Babeș arată că a crescut capacitatea secției ATI de la 13 la 34 de paturi, astfel că sunt mai multe paturi cu concentratoare de oxigen.

Cel mai recent incendiu a avut loc la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța în urma căruia au murit 10 persoane: 7 în ziua tragediei și 3 ulterior.

Iată și ce alte incendii au mai mai avut loc la spitalele din România:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇