Incendiu la spitalul de copii din Iași: Instalația electrică nu a mai fost schimbată de zeci de ani

Incendiu la spitalul de copii din Iași: Instalația electrică nu a mai fost schimbată de zeci de ani

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a dat câteva detalii despre Spitalul de Copii din Iaşi, unde marţi seară a avut loc un incendiu.

De exemplu, corpul de clădire în care a avut loc incendiul nu a mai fost reabilitat din anul 1970.

”La Spitalul de copii Sfânta Maria nu s-au mai făcut investiții de 30-40 de ani, sunt nereguli. Nu știm pe unde este instalația electrică. Instalația e veche din 1970, de când a fost inaugurat spitalul. E nevoie urgentă de investiții”, a spus Alexe, într-o declarație de presă la Iași.

ADVERTISING

El a promis însă că acest tronson va intra în reparaţii după luna august.

Apoi, a dat asigurări că toți pacienții sunt în siguranță:

"Toţi cei 260 de pacienţi şi 140 de aparţinători sunt în siguranţă. Mulţumim celor de la ISU şi cadrelor medicale că aseară (marţi seară - n.red.) la Iaşi a fost evitată o tragedie.

După incendiul de la Piatra Neamţ, cele şase spitale aflate în subordinea CJ au intrat într-un plan de conformare şi de prevenţie a incendiilor, împreună cu cei de la ISU Iaşi. Doamna manager Alina Belu împreună cu echipa de conducere au făcut o serie de simulări, iar rezultatul s-a văzut şi ieri (marţi - n.red.), când cadrele medicale au reuşit într-un timp record, până la venirea echipajelor ISU, să facă evacuarea pacienţilor”, a adăugat Alexe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a mai punctat că este necesar să avem spitale noi şi să investim în unităţile medicale existente pentru a nu pune în pericol viaţa pacienţilor.

Au ars un calculator și niște documente

La rândul său, managerul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, Alina Belu, a detaliat pagubele produse de flăcări.

"Cadrele medicale au avut un comportament extraordinar. Funcţionăm în prezent la parametri optimi, încercăm să dezinfectăm toată zona afectată. Sunt afectate un cabinet medical şi o sală de tratament. Nu existau pacienţi în acea zonă. Au fost afectate mobilierul, un calculator şi nişte documente medicale.

ADVERTISING

De asemenea, în zonele în care a existat fum a trebuit aerisit şi dezinfectat. Noi din ianuarie facem simulări la incendii, iar instruirea s-a văzut”, a afirmat Alina Belu.

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, iar 30 de persoane au fost evacuate, 12 fiind copii şi şapte aparţinători. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇