Le-a prezentat jandarmilor un certificat verde care era al unui prieten și s-a ales cu dosar penal

Le-a prezentat jandarmilor un certificat verde care era al unui prieten și s-a ales cu dosar penal

Jandarmii i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din Botoșani, actele de urmărire penală pentru fals în declarații. Bărbatul a prezentat un certificat verde care nu îi aparținea, așa că riscă închisoare de la unu la 5 ani sau amendă.

„Sâmbăta seară, jandarmii botoșăneni i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 30 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații. Bărbatul a fost depistat de un echipaj de jandarmerie într-un bar de pe Calea Națională, în apropierea Stadionului municipal Botoșani, iar în momentul legitimării și verificării certificatului verde a ieșit la iveală o neconcordanță, în sensul în care certificatul verde nu îi aparținea”, transmite Poliția Botoșani.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a recunoscut că certificatul verde prezentat pe smartphone este al unui prieten, fără a face precizări privind circumstanțele în care a ajuns în posesia acestuia.

„Conform prevederilor art.326 din Codul Penal, declararea necorespunzătoare a adevărului, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Aceeași faptă, săvârşită pentru a ascunde existenţa unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, adaugă IPJ Botoșani.

Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇