ÎPS Teodosie nu se vaccinează împotriva COVID, dar laudă medicamentele lui Becali: E împiedicat să ajute pentru că Satana este împotriva Binelui

ÎPS Teodosie nu se vaccinează împotriva COVID, dar laudă medicamentele lui Becali: E împiedicat să ajute pentru că Satana este împotriva Binelui

În timp ce președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au lăudat zilele acestea implicarea Bisericii în campania de vaccinare, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, continuă să facă notă discordantă.

Înaltul prelat a susținut miercuri o conferință în care a spus că el nu se vaccinează și nici nu îi va îndemna pe enoriași să o facă.

"Nu (m-am vaccinat - n.red.), că am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce, că nu mă îmbolnăvesc. (...) Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă.

De aceea, sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită (sic!) vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi.

ADVERTISING

Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, a declarat ÎPS Teodosie, citat de News.ro.

Preoților din Constanța care au făcut COVID le-a dat medicamente de la Gigi Becali

El a mai fost întrebat dacă recomandă crendincioşilor care vin la biserică să se vaccineze, aşa cum fac unii preoţi.

"Nu e treaba mea. Nu îmi aparţine mie acest mesaj. (...) Sunt preoţi din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea. Nu le interzic, nu le recomand”, a explicat arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă are o evidenţă a preoţilor din Constanţa diagnosticaţi cu COVID-19, ÎPS Teodosie a răspuns: "Nu. Care s-au mai infectat, am şi spus-o, i-am mai ajutat cu medicamente de la domnul George Becali, am trimis şi în Bihor şi în alte părţi. Un om foarte bun la suflet, care a căutat să ajute oamenii, dar este împiedicat de multe ori, că binele este totdeauna pândit şi sancţionat pentru că Satana este împotriva Binelui".

ADVERTISING

Citește aici mai multe despre medicamentele promovate de Gigi Becali: Adevărul despre Ivermectină. Cum s-a ajuns ca românii să dea iama în farmaciile veterinare ca să se trateze de COVID? De la Becali, la televiziuni și autorități absente

El a fost întrebat de jurnalişti ce părere are despre vaccinul anti-COVID.

"Nu am părere. Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac - n.red.), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, aşa cred. Nu am nevoie, mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul”, a transmis arhiepiscopul Tomisului.

ADVERTISING

El a anunţat că îi va împărtăși pe credincioşi cu linguriţa tradiţională. "Aşa s-a şi stabilit în toată Biserica Ortodoxă Română. I-am împărtăşit şi când nu era lămurit pentru că rânduielile Bisericii nu se schimbă niciodată, rămân aceleaşi”, a explicat ÎPS Teodosie.

Egalii lui Teodosie din BOR se vaccinează

Nu e prima oara când Teodosie are o atitudine ostilă față de recomandările medicilor și specialiștilor în sănătate publică, fiind multiple episoadele în care i-a contestat public și a îndemnat la nesupunere civică. Chiar a mers în instanță încercând să facă pelerinaj de Sfântul Andrei.

Și de vaccin el a mai vorbit în trecut, spunând că nu are cum să știe ce substanțe bagă medicii acolo.

Cu toate acestea, atitudinea sa nu este răspândită peste tot la vârful BOR.

Marți, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, le-a spus jurnaliștilor "Da, m-am vaccinat şi mă vaccinez în continuare".

ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a spus că o va face, dar momentan a trecut prin boală.

”Mă voi vaccina. N-am făcut-o pentru că am trecut prin COVID. Ascult de sfatul medicilor. Încă mai am anticorpi și parcă așa trebuie, ca vaccinarea să fie la un moment potrivit", a declarat și Andreicuț, potrivit postului public de televiziune.

În urmă cu două săptămâni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, anunțase că a luat COVID de la un coleg, fiind declarat pozitiv chiar cu o zi înainte de programarea la rapel.

Astfel, el a mulțumit lui Dumnezeu că apucase să facă prima doză, pentru că a trecut printr-o formă foarte ușoară a bolii.

În schimb, nu au apărut până la acest moment informații despre patriarhul Daniel, astfel că nu se știe dacă acesta a ales sau nu să se vaccineze.

Citește mai multe despre atitudinea Bisericii în pandemie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇