ÎPS Teodosie, despre preoții care se protejează atunci când slujesc: Nu putem săruta cu mască icoanele

ÎPS Teodosie, despre preoții care se protejează atunci când slujesc: Nu putem săruta cu mască icoanele

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, stârnește noi controverse cu declarații despre portul măștii.

El condamnă decizia ierarhilor de a se ruga sau a se închina la icoane purtând mască.

ÎPS Teodosie mai spune că și el poartă mască, acolo unde este obligat de legislația în vigoare, însă niciodată în timpul slujbei.

”De frică, ce să facă, nu-i judec pe ei! Port mască și eu, pe afară, când merg într-o instituție, pentru că e obligație. Sunt dispoziții, nu sunt legi. Când merg la o instituție port mască! În biserică, la slujbă, nu pun mască. Nu pot să sărut icoanele cu mască.

ADVERTISING

De obligație, la Oradea, când am fost la sfințire, dacă toată lumea purta mască, am purtat mască din respect pentru toți care purtau, erau în acest duh al fricii. E anapoda să porți mască în Sfântul Altar, acolo e Sfințenia cea mare.

Nu putem săruta cu mască icoanele, Sfânta Evanghelie, să ne închinăm cu mască, să invocăm Sfântul Duh cu mască”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea, citat de Tomis News.

Iată intervenția completă a acestuia aici.

Nu este prima oară când prelatul stârnește controverse în timpul pandemiei. De Bobotează, de exemplu, el a îndemnat credincioșii să vină la biserică în număr cât mai mare, deși adunările mari de persoane prezintă riscuri semnificative în răspândirea coronavirusului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, el a încălcat restricțiie în timpul slujbei pentru trecerea dintre ani.

Organizând slujba în 31 decembrie 2020 după ora 23:00, el a încălcat restricţiile impuse de carantina instituită în municipiul Constanţa, precum şi recomandările Patriarhiei.

Totodată, anterior, la slujba de Crăciun, el a împărtăşit zeci de persoane, fără să poarte mască, deşi Constanţa era la acea vreme în carantină.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇