Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie, după slujba de Bobotează UPDATE Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie, după slujba de Bobotează <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

O plângere penală a fost depusă, miercuri, pe numele lui  ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Plângerea a fost depusă după slujba de Bobotează de la Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa și apoi în portul Tomis.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, conform Digi 24.

UPDATE Arhiepiscopia Tomisului a reacționat imediat în cazul acestei plângeri.

Reprezentanții bisericii spun că plângerea este neîntemeiată, pentru că Arhiepiscopul nu poartă răspunderea purtării măștii participanților sau a distanței dintre persoane în timpul slujbelor, relatează Mediafax.

ADVERTISING

În plus, aceștia arată că la eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare, iar ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte.

Jandarmeria a transmis miercuri că în jur de 2.500 de persoane au participat la slujbă, dar anumite surse locale informau că cifra ar fi fost mult mai mare.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇