Instanțele de judecată vor putea să facă audieri prin videoconferinţă

Instanțele de judecată vor putea să facă audieri prin videoconferinţă

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege care dă posibilitatea instanţelor de judecată să efectueze proceduri judiciare la distanţă, prin videoconferinţă, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„În contextul COVID a fost adoptat un proiect de lege privind unele măsuri în domeniul justiţiei şi acest proiect de lege va fi trimis Parlamentului spre adoptare în procedură de urgenţă. Este un proiect de lege care ţine cont de contextul actual al pandemiei COVID-19 şi oferă posibilitatea instanţelor de judecată de efectuare a unor proceduri judiciare în sistem la distanţă prin videoconferinţă”, a precizat Dancă, după şedinţa de guvern.

El a spus că acest proiect prevede ca instanţele să poată prioritiza soluţionarea dosarelor pe rol, cu obiectivul de a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus.

„De asemenea, proiectul permite instanţelor de judecată să prioritizeze soluţionarea dosarelor aflate pe rol în funcţie de acest obiectiv de a limita pe cât posibil răspândirea infecţiilor cu coronavirus şi pentru a reduce interacţiunile fizice din instanţele de judecată din România”, a adăugat Dancă.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇