Guvernul Cîțu: Săptămâna viitoare sosesc alte 144.000 de doze de vaccin antiCovid. În total, vom avea acces la 10 milioane de doze

Guvernul Cîțu: Săptămâna viitoare sosesc alte 144.000 de doze de vaccin antiCovid. În total, vom avea acces la 10 milioane de doze

Guvernul României a transmis că cele 10.000 de doze de vaccin primite pe 26 decembrie sunt doar un început simbolic al imunizării împotriva Covid-19. Săptămâna viitoare va primi de peste 14 ori mai multe. Și urmează alte și alte tranșe – probabil și din alte tipuri de vaccin – până când se va ajunge la circa 10.000.000 de doze.

Prima etapă începe cu 10.000 de doze de vaccin, duminică, 27 decembrie. Dar săptămâna viitoare urmează să vină alte doze de vaccin, a precizat premierul Florin Cîțu.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

SpotMedia vă reamintește câteva dintre declarațiile premierului din dimineața zilei de 26 decembrie:

  • Campania de vaccinare începe în același timp în România și în celelalte state membreale Uniunii Europene. Avem totul pus la punct. Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile;
  • Apariția vaccinului într-un timp record va ajuta la eradicarea pandemiei într-o perioada cât mai scurtă, sper eu;
  • Săptămâna viitoare vom primi în jur de 144.000 de doze; în total, România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin.

La orele prânzului, printr-un comunicat remis redacției SpotMedia.ro, Guvernul României a transmis că țara noastră poate accesa peste 10 milioane de vaccinuri ale BioNTtech/Pfizer. Dar că s-ar putea să avem acces și la alte tipuri de vaccin.

”Precizăm că, pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin.

În plus, în acest moment, Comisia Europeană urmărește dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească șansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piață acordată de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să finalizeze evaluarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, respectiv vaccinul dezvoltat de compania Moderna. Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obține recomandareadin partea EMA și autorizareadin partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeași manieră în care s-a perfectat contractul cu primul producător al cărui produs a trecut deja de acestetrepte.

Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contractecu șase companii. În baza acestor contracte semnate și în funcție de ce vaccinuri vor fi,în continuare, recomandate de către EMA și autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al Guernului României.

Află cele mai noi informaţii despre vaccinul împotriva Covid-19:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!