Primele doze de vaccin antiCovid au ajuns la Institutul Cantacuzino (Foto&video)

Primele doze de vaccin antiCovid au ajuns la Institutul Cantacuzino (Foto&video)

La Institutul Cantacuzino din Capitală au ajuns, sâmbătă dimineață, primele doze de vaccin antiCovid. Acestea vor fi distribuite către 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Vaccin Cantacuzino Bucuresti
Foto: Inquam Photos / George Călin

La eveniment au fost prezenți premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat.

„Le mulțumesc tuturor celor care au depus acest efort enorm. Sper la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă”, a spus Florin Cîțu. El a adăugat faptul că este un moment important, pe care îl așteptăm cu toții de aproape un an.

ADVERTISING

De asemenea, premierul a reiterat că vaccinarea antiCovid este gratuită, voluntară și începe în același timp în România și restul Europei. „OUG 63 va fi completată pentru a continua și cu campania în mass-media pentru campania de vaccinare”, a punctat Florin Cîțu.

Declarațiile premierului Florin Cîțu la sosirea primului lot de doze de vaccin împotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino, Centrul Național de Stocare

Declarații la sosirea primului lot de doze de vaccin împotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino, Centrul Național de Stocare#InstitutulCantacuzino #CentrulNaționaldeStocare #VaccinAnticovid

Posted by Florin Cîţu on Friday, December 25, 2020
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dozele au fost transportate în gheață carbonică, fiind necesară păstrarea lor la o temperatură de -80 de grade Celsius. 

Agenţia Europeană pentru Medicamente a publicat prospectul vaccinului anti-COVID care a ajuns în România

Amintim că cele 10.000 de doze de vaccin antiCovid au intrat vineri după-amiază în țară, prin Vama Nădlac 2, în jurul orei 13.40. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

ADVERTISING

La frontieră, transportul a fost întâmpinat de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şi de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă. Camionul cu primele doze de vaccin alocate României a fost escortat până în Capitală de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei.

Informații contradictorii despre prima persoană care va fi vaccinată antiCOVID în România

Din 2021, numărul de doze va crește. Deja a doua tranșă de vaccin, 150.000 de doze, ar putea ajunge la începutul săptămânii viitoare. Iar în prima lună a anului nou sunt așteptate 600.000 de doze de vaccin în România.

În fiecare săptămână, România va primi 150.000 de doze. În primă fază vor fi imunizate cadrele medicale din prima linie, apoi persoanele din azilurile de bătrăni și restul angajaților implicați în prima linie. Apoi, dozele vor ajunge, treptat, și la restul populației.

Colegiul Medicilor din România recomandă vaccinarea împotriva COVID-19

Vaccinarea anti-COVID începe în România în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09:00.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10:00.

Prima vaccinare anti-COVID în România va fi transmisă live. Iohannis a vrut să fie primul vaccinat, ca sa inspire încredere, dar nu a fost lăsat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇