Prima vaccinare anti-COVID în România va fi transmisă live. Iohannis a vrut să fie primul vaccinat, ca sa inspire încredere, dar nu a fost lăsat

Prima vaccinare anti-COVID în România va fi transmisă live. Iohannis a vrut să fie primul vaccinat, ca sa inspire încredere, dar nu a fost lăsat

Președintele Klaus Iohannis s-a oferit să fie primul român vaccinat împotriva COVID-19, dar nu s-a dorit să apară speculații, astfel că s-a decis că va fi imunizat atunci când îi va veni timpul, respectiv în etapa a doua, odată cu demnitarii.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a fost întrebat, la Digi 24, dacă președintele Klaus Iohannis și-a arătat disponibilitatea de a fi vaccinat între primii români.

ADVERTISING

„Da. Dumnealui, în cadrul Grupului de lucru ne-a ridicat această propunere, să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit, pentru că, dintr-un gest care este, până la urmă, pentru a convinge și a întări încrederea în vaccinare, se pot crea alte speculații și nu am dori acest lucru, pentru că se distruge credibilitatea noastră și toată munca”, a spus col. dr. Gheorghiță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit acestuia, președintele este în etapa a doua de vaccinare, conform strategiei naționale de vaccinare și Klaus Iohannis a transmis că se va vaccina „atunci când îi va veni rândul conform strategiei de vaccinare”.

Prima vaccinare din România va fi transmisă live

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a spus, în aceeași emisiune, că în 27 decembrie, ziua când vor fi vaccinați împotriva coronavirusului primii români, trebuie să fie una normală, să nu se creeze spectacol, deși este un „moment istoric”.

ADVERTISING

„Lucrurile trebuie privite într-o normalitate. Nu trebuie să creăm spectacol. Sigur că este un moment istoric. Omenirea se află la mai bine de 100 de ani de la pandemia extrem de gravă care a făcut milioane de victime, pandemia de AH1N1, din 1918, Gripa Spaniolă. (...)

Oamenii vor vedea o speranță care ne creează o premisă de a ne reîntoarce la normalitate și la viața noastră (...) și ne dorim ca acele materiale și acele imagine să fie una de normalitate”, a spus colonelul dr. Gheorghiță.

Acesta afirmă că se va încerca transmiterea online a momentului cu primii vaccinați, care vor fi, indiscutabil, din rândul cadrelor medicale.

„Ceea ce vă pot spune despre România este faptul că vom încerca să transmitem în direct imaginile din acele unități sanitare, sigur, respectând măsurile sanitare de protecție împotriva infecției cu SARS-CoV-2 și aceste materiale, cadre video care să fie aduse în fața opiniei publice. Încercăm să fim pe picior de egalitate și sperăm să reușim cu toate țările care au demarat acțiunea de vaccinare sau urmează să demareze”, a mai spus col. dr. Gheorghiță.

Citește articolele zile pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇